GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχίζουν την Παρασκευή οι εργασίες της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης

Του Γιώργου Λυκουρέντζου Σε κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης πριν καν σηκώσει αυλαία για τις εργασίες της αρχίζει η Επιτροπή Συνταγματικ...

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σε κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης πριν καν σηκώσει αυλαία για τις εργασίες της αρχίζει η Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης με αφορμή τη σύντομη προθεσμία περάτωσης του έργου της. Η επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή με θέμα την εκλογή Προεδρείου.

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής προς το Σώμα ότι η επιτροπή θα έχει προθεσμία μόλις ένα μήνα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα ενέπλεξε το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζοντας τη σαφέστατη μομφή ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τη διαδικασία ώστε να προλάβει να αλλάξει το Σύνταγμα και να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με 151 ψήφους. "Πρόκειται για καίρια, αντιθεσμική πολιτική συμπεριφορά. Οδηγεί σε κατάσταση νομική στο εσωτερικό του Συντάγματος" είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για παρελκυστική πολιτική κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη Βουλή είχε συμφωνήσει ότι πρέπει να αλλάξει η εργαλειοποίηση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. "Ανατρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα του τα στελέχη στο παρελθόν για να ανακαλύπτει προσκόμματα. Είναι όλο αυτό παρελκυστικό για να μην προχωράνε τα πράγματα" είπε.

Οι αναφορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας φούντωσε την προεδρολογία. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος υποστηρίζοντας ότι η Βουλή απαξιώνει τον θεσμό του Προέδρου: " Γιατί δεν λέει η ΝΔ ότι το άγχος της είναι η εκλογή του Προέδρου; Το πρόβλημα είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι ανεπίτρεπτο η αναθεώρηση να κρατήσει έναν μήνα. Είναι μικρό το διάστημα. Δώστε κάτι παραπάνω για να πάμε σε σοβαρή συζήτηση. Η ίδια η Βουλή απαξιώνει τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έξω από τα παιχνίδια" είπε ο κ. Βελόπουλος.

Μικρό χαρακτήρισε το διάστημα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζητώντας δίμηνη προθεσμία "κι αν μπορεί η επιτροπή ας τελειώσει το έργο της νωρίτερα".

Απαντώντας σε όλα τα παραπάνω ο κ. Τασούλας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί μικρή παράταση αν κριθεί αναγκαίο. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος ναι μεν χαρακτήρισε σύντομη την προθεσμία, επιτέθηκε ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η στάση του στην προηγούμενη Βουλή έδωσε απόλυτη ελευθερία στη ΝΔ να κάνει ό,τι θέλει: "Ασίστ έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. Καλύτερος και από τον Σπανούλη. Της έδωσε ασίστ να τα κάνει όλα μόνη της και τώρα διαμαρτύρεται γιατί θα τα κάνει. Σας λέγαμε να μην πάρει 180 ψήφους το άρθρο για να μην κάνει η ΝΔ ό,τι θέλει. Τώρα θα τα υποστείτε" είπε.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση