GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πομπέο έρχεται στην Αθήνα στις αρχές Οκτώβρη - Θα επισκεφθεί πριν και τα Σκόπια

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικλ Πομπέο, θα ταξιδέψει στην Ιταλία, το Βατικανό, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα από τι...

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικλ Πομπέο, θα ταξιδέψει στην Ιταλία, το Βατικανό, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα από τις 1 έως τις 6 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε επισήμως το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο τέλος της 6ήμερης περιοδείας του θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δέντια και τον Υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο.Προηγουμένως ο κ. Πομπέο θα περάσει από τα Σκόπια, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πενταρόφσκι, τον Πρωθυπουργό Ζάεφ και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα περιηγηθεί στο συγκρότημα της Μονής Θεοτόκου "Περίπλεπτος", ενώ θα επισκεφθεί και τη λίμνη Οχρίδα.

Δείτε ΕΔΩ την επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Βατικανό, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο. Θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Εδρας, Καρδινάλιο Παρολίν και τον Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα κράτη Αρχιεπίσκοπο Κάλαντερ.

Στη Ρώμη της Ιταλίας, ο Μάικλ Πομπέο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ματαρέλα, τον Πρωθυπουργό Κόντε και τον Υπουργό Εξωτερικών Ντι Μάιο. Θα επισκεφθεί επίσης το Αμπρούτσο για να περιηγηθεί στο σπίτι του προγόνου του.

Αμέσως μετά θα ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ντζουκάνοβιτς, τον Πρωθυπουργό Μάρκοβιτς και τον Υπουργό Εξωτερικών Νταρμανόβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση