GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεωργιάδης: Τεράστιο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

«Πραγματικό και τεράστιο» είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την Ελλάδα από το εξωτερικό, το οποίο μάλιστα έχει αρχίσ...

«Πραγματικό και τεράστιο» είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την Ελλάδα από το εξωτερικό, το οποίο μάλιστα έχει αρχίσει να μετουσιώνεται σε πράξη, όπως επισήμανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

«Νομίζω πως (όλο αυτό) θα φέρει τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες ένα μέλλον, που κι εμείς οι ίδιοι, όταν αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την ηγεσία της χώρας, δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μπορούσαμε τόσο γρήγορα να απολαύσουμε, να δρέψουμε τόσο γρήγορα τέτοιους γλυκείς καρπούς» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στο γεύμα που παραθέτει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Το " Ελληνικό"

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι θετικές εξελίξεις, σε ό,τι αφορά το πρότζεκτ στο πρώην αεροδρόμιο «Ελληνικό», αφορούν όλη τη χώρα, καθώς «στα μάτια των ξένων (το «Ελληνικό») έχει γίνει σημαία, σημάδι, του ότι η Ελλάδα μπορεί (...) Κι αυτό ενώ όταν καθίσαμε στο τραπέζι να δούμε πόσες ήταν οι εκκρεμότητες για να εκδοθούν οι απαιτούμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για το έργο ήταν 490 κι ο χρόνος αποπερατώσεως του έργου ήταν ...ποτέ» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι κατά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στην τελετή των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, θα παρουσιαστεί το σχέδιο της κυβέρνησης με τετραετή ορίζοντα για μια νέα Ελλάδα, «πιο φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική, όπου το επιχειρηματικό κέρδος δεν θα είναι πλέον ποινικό αδίκημα, αλλά κάτι ηθικώς ορθόν και εύλογο». Είπε δε χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση θα είναι για όλους και όχι για τους λίγους: «Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν πίσω, γιατί η ανάπτυξη που θέλουμε να πετύχουμε θα είναι για όλους. Το καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό θα σκιστούμε όλοι για να το δώσουμε».

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία

Εν συνεχεία επισήμανε πως το υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, για να σχεδιαστούν περαιτέρω χρηματοδοτικά εργαλεία. «Η Αναπτυξιακή Τράπεζα προχωρά στην υλοποίηση με πολύ μεγάλη ταχύτητα κι έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Υπάρχει ήδη και θα διευρυνθεί πολύ περισσότερο το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχι εύκολα δανειζόμενες, ώστε να αποκτήσουν κι αυτές πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και άρα σε κεφάλαιο κίνησης» σημείωσε.

Το μνημείο του «Αγνώστου Επιχειρηματία»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε ακόμη ότι δίπλα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα πρέπει να τοποθετηθεί το μνημείο του Αγνώστου Επιχειρηματία, ο οποίος καλείται να δραστηριοποιηθεί και να επιβιώσει σε ένα όχι ευνοϊκό περιβάλλον. «Η κυβέρνησή μας φιλοδοξεί αυτά να τα αλλάξει και να παράσχει στον Έλληνα επιχειρηματία εκείνο το ευνοϊκό περιβάλλον, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να δουλέψει και να πάει ένα βήμα μπρος» υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε ότι κατά τους πρώτους δύο μήνες της διακυβέρνησής της, η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει το μήνυμα της ταχύτητας. «Δεν φτάνει να πάρεις μια πολιτική απόφαση, πρέπει να την πάρεις και στον σωστό χρόνο, γιατί συχνά στην Ελλάδα οι γραφειοκράτες ξεχνούν το "ο χρόνος είναι χρήμα". Το αίσθημα ταχύτητας το έχουμε κερδίσει για το πρώτο δίμηνο» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση