GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία στις Οινούσσες

Ανακοίνωση για την τραγωδία που εξελίσσεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις Οινούσσες, εξέδωσε πριν από λίγο το Λιμενικό Σώμα. «Ευρ...

Ανακοίνωση για την τραγωδία που εξελίσσεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις Οινούσσες, εξέδωσε πριν από λίγο το Λιμενικό Σώμα.

«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί δώδεκα (12) άνθρωποι καθώς και άλλα επτά άτομα (07) χωρίς τις αισθήσεις τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί δώδεκα (12) άνθρωποι καθώς και άλλα επτά άτομα (07) χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από σκάφος FRONTEX, τις πρωινές ώρες σήμερα, για ανατροπή λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια των Οινουσσών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν άμεσα τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο (2) ακόμη σκάφη της FRONTEX, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και αεροσκάφος και ελικόπτερο της FRONTEX.

Το πλήρωμα του σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε συνολικά δώδεκα (12) αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους, τους οποίους και μετέφερε στη Χίο, ενώ ως τώρα έχουν ανασυρθεί ακόμη επτά (07) άτομα (δύο (02) γυναίκες και πέντε (05) παιδιά) από έτερα περιπολικά σκάφη και από ιδιώτη δύτη, χωρίς τις αισθήσεις τους, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικά Λιμεναρχείο Χίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση