GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Καταστροφικός ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά η ΝΔ δημιούργησε κι άλλες στρεβλώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Ο νόμος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν απολύτως καταστροφικός για την αυτοδιοίκη...

Ο νόμος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ήταν απολύτως καταστροφικός για την αυτοδιοίκηση σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση της ΝΔ ότι με τις αλλαγές που έκανε όχι μόνο δεν τον διόρθωσε αλλά δημιούργησε κι άλλες στρεβλώσεις.

Σε δηλώσεις της κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα άφηνε να εξελιχθεί η εφαρμογή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για να διαπιστώσουν οι κοινωνίες τα αδιέξοδα στα οποία θα οδηγούσε, όμως η ΝΔ βιάστηκε μέσα στο καλοκαίρι να νομοθετήσει αλλαγές.

Κι αυτό γιατί, όπως επισήμανε, είναι άλλο οι προγραμματικές συνεργασίες κι άλλο οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι ή να καθορίζουν τις αποφάσεις μειοψηφίες ή τοπικά συμφέροντα. Υπογράμμισε, δε, ότι η παράταξή της έχει βάλει τη σφραγίδα σε όλες τις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς πριν από τη συνάντηση με το δήμαρχο επισκέφθηκε τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου η οποία είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντικά. «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και απαιτεί μέτρα και δράση τώρα», είπε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενη στον δήμαρχο κάλεσε την αυτοδιοίκηση να σηκώσει τη σημαία, να τραβήξει μπροστά για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης πριν να είναι πολύ αργά.

«Η περιβαλλοντική επιβάρυνση στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου δημιουργεί πολύ σοβαρούς κινδύνους. Το φαινόμενο της καθίζησης είναι ορατό, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης χωρίς σωστή διαχείριση του Θερμαϊκού», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει άμεσα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να προλάβουμε να μην υπάρξει καταστροφή στην περιοχή. Η κλιματική αλλαγή και η κρίση δεν είναι πια μια θεωρητική συζήτηση, είναι εδώ και απαιτεί μέτρα και δράση τώρα. Χρειάζονται αποφάσεις και αλλαγές. Αλλαγές που θα αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων αλλά και αλλαγή στη δική μας καθημερινότητα. Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών».

Η κ. Γεννηματά ευχήθηκε «καλή θητεία» και «καλή επιτυχία» στον νέο δήμαρχο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρει.

H κλιματική αλλαγή είναι εδώ και απαιτεί μέτρα και δράση τώρα.

Επίσκεψη στην περιοχή Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου.#kinima_allagis pic.twitter.com/bM4eyabK7S

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) September 9, 2019
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος τόνισε πως «θέλουμε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση που θα λύνει προβλήματα» και παρατήρησε πως η κ. Γεννηματά έθεσε όλη την ατζέντα της συζήτησης. Επισήμανε ακόμα ότι η παράταξη της κ. Γεννηματά έχει συνδεθεί με τις μεγάλες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, όπως οι νόμοι «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης». Στις 8.00 το βράδυ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση