GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιάστηκαν στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ - Ζητούσαν από επιχειρήσεις χρήματα για διαφήμιση και μετά γίνονταν… καπνός

Ακόμη μία υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών στην Κρήτη εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapo...

Ακόμη μία υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών στην Κρήτη εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι επικοινωνούσαν με διάφορες επιχειρήσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο και τους έλεγαν να καταχωρήσουν μία διαφήμιση σε επιχειρηματικό οδηγό που θα έφτιαχναν.

Από τις επιχειρήσεις ζητούσαν μικροποσά με αποτέλεσμα αρκετοί να ενέδιδαν και να προχωρούσαν στην πληρωμή τους με σκοπό την διαφήμισή τους.

Τα τηλέφωνα τα έκανε η γυναίκα ενώ ο 58χρονος πήγαινε στην επιχείρηση και παραλάμβανε το χρηματικό ποσό και στη συνέχεια το έστελνε στο 34χρονο.

Η σύλληψη

Μετά από αξιοποίηση αρκετών πληροφοριών οι αρχές κατάφεραν και εξιχνίασαν την υπόθεση εκβιασμού και έστησαν επιχείρηση για να προχωρήσουν στην σύλληψή τους.

Αυτό συνέβη προχθές όταν η γυναίκα τηλεφώνησε σε επιχειρηματία στο δήμο Κισσάμου λέγοντάς του το… παραμύθι της διαφήμισης. Ο 28χρονος επιχειρηματίας – μετά από συνεννόηση με τις αρχές – δέχθηκε και έκλεισε ραντεβού για να δώσει τα χρήματα. Στο σημείο πήγε – όπως συνήθιζε άλλωστε – ο 58χρονος απατεώνας.

Εκεί όμως τον περίμενε η αστυνομία τον οποίον και συνέλαβε.

Στη συνέχεια η αστυνομία είπε στον 58χρονο να στείλει ένα δέμα στην Αττική όπου διαμένει ο 34χρονος για να πάει εκείνος να το παραλάβει.

Σήμερα έφτασε το δέμα, με τον 34χρονο να πηγαίνει στο σημείο ωστόσο εκεί βρισκόταν η αστυνομία που επίσης τον συνέλαβε.

Άγνωστα ωστόσο παραμένουν τα στοιχεία της γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Είχαν εξαπατήσει πέντε τουλάχιστον επιχειρήσεις

Από τις 4 έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι δράστες είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν πέντε τουλάχιστον επιχειρήσεις με την ίδια μεθοδολογία στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς στην κατοχή των απατεώνων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση