GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταϊκούρας: Στον προϋπολογισμό θα ξαναδούμε τις μειώσεις φόρων - Τι είπε για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

«Το 2019 πιάνουμε με ασφάλεια τον στόχο για 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα. Αν υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, προτεραιότητ...

«Το 2019 πιάνουμε με ασφάλεια τον στόχο για 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα. Αν υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, προτεραιότητά μας είναι, ανάλογα και με τις εξελίξεις, να ενισχύσουμε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Το 2020 οι μειώσεις των φόρων στα χαμηλά εισοδήματα, στα κέρδη των επιχειρήσεων και στα μερίσματα, μαζί με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που σχεδιάζουμε, θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ».

Αυτά τονίζει σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «η μείωση των φορολογικών βαρών στα εισοδήματα θα γίνει βήμα-βήμα, με ταυτόχρονη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και μέτρα για βελτίωση της φορολογικής συνείδησης».

Ο υπουργός έχει ανοιχτό διάλογο με τους θεσμούς που ήδη έχουν ξεκινήσει τον τέταρτο μεταμνημονιακό έλεγχο της οικονομίας και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «θα βρεθεί τρόπος προκειμένου να αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος», ώστε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

«Κλειδί» ασφαλώς αποτελεί η «επιστροφή των τραπεζών» στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Και αναγγέλλει ότι «για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση προχωρεί άμεσα στην υλοποίηση του μοντέλου εγγύησης του Δημοσίου σε τιτλοποιημένα περιουσιακά στοιχεία».

Τέλος αναφέρεται στο εάν θα πιαστεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 3, 5% του ΑΕΠ και εάν υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον παρεμβάσεις.

«Η εκτίμηση μας είναι, με βάση τα σημερινά δεδομένα , ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με σχετική ασφάλεια . Η αλλαγή του κλίματος στην οικονομία, η πειθαρχημένη εκτέλεση του Προϋπολογισμού στο σκέλος των δαπανών και η αύξηση των δημοσίων εσόδων από τον Ιούλιο συνηγορούν σε αυτό. Έχουμε ήδη αποδείξει με τη μεγάλη μείωση του ΕΝΦΙΑ και το βελτιωμένο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών , ότι όταν υφίσταται δημοσιονομικός χώρος αυτός αξιοποιείται , επ' ωφελεία κυρίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων. Το ίδιο θα πράξουμε εάν προκύψει επιπλέον χώρος, με μια προτεραιότητα να είναι ανάλογα και με τις εξελίξεις, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης», σημειώνει ο μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση