GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχοι Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο στέκι «Συνεργείο»

της Άννας Κανδύλη Σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την απαλλαγή τους, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον ευρωβουλευτή Γι...

της Άννας Κανδύλη
Σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την απαλλαγή τους, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον ευρωβουλευτή Γιαννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νικο Μίχο για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σχετικά με την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.
Ένοχα κρίθηκαν επίσης για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, την παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ δυο εξ αυτών απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.
Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς όπως είχε πει, ο νέος ποινικός κώδικας έφερε σημαντικές αλλαγές:
«Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με το νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενος καθώς υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα. Ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κωδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά πόσο θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη».
Το δικαστήριο συνεδρίαζει αυτή την ώρα επι των ελαφρυντικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση