GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος: Έχουν κορυφωθεί και πάλι τα ζητήματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας - Η Ε.Ε. στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας

Τη στήριξη της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα οικονομικά, πολιτικά και επιχειρησιακά τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσ...

Τη στήριξη της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα οικονομικά, πολιτικά και επιχειρησιακά τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας την φετινή Έκθεση ως ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό γεγονός “που συμπίπτει με ένα νέο ξεκίνημα της Ελλάδας, η οποία πλέον ακολουθεί καθαρά αναπτυξιακή τροχιά μετά από μία μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης”.

Ο κ. Αβραμόπουλος, βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη καθώς εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην 84η ΔΕΘ κι επισκέφτηκε αρχικά το περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα που έχει ως θέμα την προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην ΕΕ, καθώς και των ευρωπαϊκών καθεστώτων ποιότητας όπως οι Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ). Τον Ευρωπαίο Επίτροπο υποδέχτηκε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.

“Οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση έχουν την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ελλάδα επανέρχεται στην κανονικότητά της και αναδεικνύεται ως ένας κεντρικός αναπτυξιακός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή” υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, και σημείωσε ότι “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα. Στηρίζει τους παραγωγούς μας και φέτος αναδεικνύει ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την ελληνική αγροτική παραγωγή και το ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο. Σταδιακά, η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη με αξιώσεις και με ποιότητα προϊόντων που μπορούν να ανταγωνιστούν τα καλύτερα ευρωπαικά”.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ως κομβικό παράγοντα για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής που καλείται πλέον με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. “Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί της επιτρέπουν να κυριαρχήσει, με συγκεκριμένες όμως πρωτοβουλίες και με στρατηγική, κάτι που εγγυάται η ελληνική κυβέρνηση που της έχει δώσει ένα προβάδισμα στα στρατηγικά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης” τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος ενώ ανέφερε ότι με την ιδιότητα του Ευρωπαίου Επιτρόπου είχε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της παραμονής του να συζητήσει “και με κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και με ξένους επενδυτές και συμμετέχοντες σε αυτή τη σημαντική φετινή Έκθεση”.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε περίπτερα της Έκθεσης και μεταξύ αυτών και το περίπτερο της Ινδίας, τιμώμενης χώρας φέτος στην 84η ΔΕΘ. “Η Ινδία είναι ένας βασικός εταίρος της ΕΕ και η Ευρώπη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε αυτή τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενισχύσει τη συνεργασία μας με την Ινδία σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της ριζοσπαστικοποίησης, του οργανωμένου εγκλήματος και των υβριδικών απειλών. Επιπλέον, από το 2016, όπως τόνισε, “υλοποιούμε την Κοινή Ατζέντα Ινδίας-ΕΕ για την Μετανάστευση και την Κινητικότητα και είμαστε έτοιμοι να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας σε αυτούς τους τομείς”.

Στα ζητήματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας σχολίασε ότι το χρονικό διάστημα ( περίπου 1,5 μήνας) που απομένει μέχρι να επιστρέψει στη Ελλάδα, “έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε διότι έχουν κορυφωθεί και πάλι τα ζητήματα της μετανάστευσης και τα θέματα ασφαλείας όπου και εκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος”, επισήμανε. Παρακολουθούμε τι γίνεται στο Αιγαίο, στηρίζουμε οικονομικά, επιχειρησιακά και πολιτικά την Ελλάδα η οποία εδώ καλείται να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο όχι μονάχα προασπίζοντας και ελέγχοντας καλύτερα τα δικά της σύνορα αλλά διαχειριζόμενη καλύτερα και κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα” κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση