GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Τα τουρκικά επιτόκια και ο πληθωρισμός θα μειωθούν σύντομα σε μονοψήφια επίπεδα

H Τουρκία θα μειώσει τα επιτόκια σε μονοψήφια επίπεδα σύντομα και αντίστοιχα θα μειωθεί στη συνέχεια ο πληθωρισμός, δήλωσε ο Τούρκος ...

H Τουρκία θα μειώσει τα επιτόκια σε μονοψήφια επίπεδα σύντομα και αντίστοιχα θα μειωθεί στη συνέχεια ο πληθωρισμός, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Μειώνουμε τα επιτόκια και θα τα μειώσουμε σε μονοψήφια επίπεδα πολύ σύντομα", είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του, προσθέτοντας: "Μετά την πτώση τους σε μονοψήφια επίπεδα, θα μειωθεί και ο πληθωρισμός σε μονοψήφια επίπεδα".

Η δήλωση αυτή του Ερντογάν ακολούθησε τη χθεσινή πρόβλεψή του ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη, όταν θα συνεδριάσει η επιτροπή νομισματικής πολιτικής.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέλυσε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του για γρήγορη μείωση των επιτοκίων. Ο νέος κεντρικός τραπεζίτης μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 4,24 ποσοστιαίες μονάδες στην πρώτη συνεδρίαση, στην οποία προήδρευσε. Τα βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται σήμερα στο 19,75%.

Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε 2,1% στις αρχές Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας τα πρωτα εβδομαδιαία κέρδη από τις 9 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση