GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης για "πόθεν έσχες": Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου - ΒΙΝΤΕΟ

Για τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες του μίλησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στον ΑΝΤ1 και τ...

Για τα οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες του μίλησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι όλα του τα εισοδήματα προέρχονται από τη δουλειά του στο εξωτερικό, εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης που έλαβε για ένα χρονικό διάστημα μέσα στο 2015. Επεσήμανε όμως ότι όλα αυτά τα χρήμα φορολογούνται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είμαι ίσως ο μόνος πολιτικός που κάνει εισαγωγή συναλλάγματος».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, δήλωσε ότι μέσα στην τριετία 2015-2018, πλήρωσε περισσότερα από 500.000 ευρώ σε φόρους στην χώρα μας.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τα υψηλά εισοδήματα του, απάντησε χαρακτηριστικά, «δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου», ενώ συμπλήρωσε, «η ενασχόληση μου με την πολιτική μου έκανε κακό οικονομικά, γιατί πριν το 2015 κέρδιζα περισσότερα χρήματα από την εργασία μου».

Ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρθηκε εκτενώς και στη θητεία του στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στη διαπραγμάτευση του 2015, υπογραμμίζοντας ότι ο Τσίπρας του αφαίρεσε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί όπως είχαν συμφωνήσει πριν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην Κυβέρνηση.

Ο κ Βαρουφάκης δήλωσε περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε και επέμεινε ότι αν είχε αποφασιστεί να διαπραγματευτούμε όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και όπως είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τη χώρα μας.

Είπε δε ότι βλέπει με συμπάθεια τόσο τον κ. Σταϊκούρα όσο και τον κ. Μητσοτάκη, για τον οποίο μάλιστα δήλωσε ότι χαίρεται για τον ήπιο πολιτικό λόγο που χρησιμοποιεί, αλλά δεν καταλαβαίνει πως θα μπορέσει η σημερινή Κυβέρνηση θα προχωρήσει στις φοροαπαλλαγές που ευαγγελίζεται χωρίς τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενδεχόμενο για το οποίο ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε μονομερώς.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για την αυριανή πρεμιέρα της ταινίας του Κώστα Γαβρά, η οποία βασίζεται στο βιβλίο του, «Adults in room» και η οποία αναφέρεται στην κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης το «καυτό» καλοκαίρι του 2015.

Τέλος ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ένα κόμμα το οποίο έβαλε υπογραφές «που δεν έχουν στεγνώσει ακόμη» δεν μπορεί να ασκεί κριτική στον Μητσοτάκη, καταλογίζοντας του ότι παραχωρεί την εθνική κυριαρχία.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση