GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τελεσίγραφο Ερντογάν: Σε τρεις εβδομάδες μπαίνουμε στη Συρία

Τελεσίγραφο έστειλε στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ εντός 2-3 εβδομάδων δεν τηρήσου...

Τελεσίγραφο έστειλε στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ εντός 2-3 εβδομάδων δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν για τη ζώνη ασφαλείας στη Συρία, τότε η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από το να θέσει σε ισχύ το δικό της σχέδιο για επιχείρηση.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να θέσουμε σε εφαρμογή το δικό μας επιχειρησιακό σχέδιο, αν δεν ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο στρατός μας να ελέγχει την περιοχή», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν είναι σε θέση να αντέξει και άλλο, περιμένοντας τους Αμερικανούς. «Ούτε πολύ χρόνο, ούτε πολλή υπομονή έχουμε», διαμήνυσε.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε και χρονικό περιθώριο 2-3 εβδομάδων στην Ουάσιγκτον πριν αναλάβει δράση στη Συρία.

«Αν δεν συστήσουμε τη ζώνη ασφαλείας με τους δικούς μας στρατιώτες ανατολικά του Ευφράτη μέσα σε 2-3 εβδομάδες και με τους δικούς μας όρους, τότε τα υπόλοιπα να τα σκεφτούν οι άλλοι που βρίσκονται απέναντι μας», δήλωσε σιβυλλικά, απευθυνόμενος ωστόσο σαφώς στους Αμερικανούς και τους Κούρδους συμμάχους τους.

Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης των φοιτητών της Στρατιωτικής Ακαδημίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε διαφορά απόψεων με τις ΗΠΑ όσον αφορά στη ζώνη ασφαλείας, αλλά υπέδειξε να μην χρησιμοποιούν τους τζιχαντιστές ως πρόσχημα για να ξεγελούν τους άλλους. «O ISIS είναι το σχέδιο κάποιων σκοτεινών χεριών και ένας πόλεμος συμφερόντων ορισμένων δυνάμεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η μη τήρηση των υποσχέσεων στο Μέμπιτς (για απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από τη συγκεκριμένη περιοχή) έχει αυξήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια των συνόρων της.

Πηγή: Sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση