GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμιος συναγερμός μετά την επίθεση στη Σαουδική Αραβία - Εκτοξεύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβ...

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση η τιμή του πετρελαίου κατέγραφαν άλμα κοντά στο +20% ενώ τώρα οι τιμές βρίσκονται κοντά στο +10%.

Οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο. Ωστόσο, υποχώρησαν από τα υψηλά τους επίπεδα αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας για να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία.

Στις 09:40 ώρα Ελλάδας, τα futures για το μπρεντ κατέγραψαν άνοδο 10% στα 66,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 9% στα 59,82 δολάρια το βαρέλι.

Η επίθεση στην Aramco παρόλ' αυτά προκαλεί έντονη ανησυχία καθώς επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και τις οικονομίες άλλων χωρών.

Οι δηλώσεις Τραμπ ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για πιθανή απάντηση στα χτυπήματα στις σαουδαραβικές εγκαταστάσεις, που διέκοψαν την εξόρυξη 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών αργού, ήτοι σχεδόν του 50% του συνόλου της παραγωγής ή πάνω από το 5% του παγκόσμιου εφοδιασμού προκάλεσαν έντονες ανησυχίες για ένταση στη Μέση Ανατολή και την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, στρέφοντας τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, με την τιμή του χρυσού να αυξάνεται κατά 1% στα 1.503,4 δολάρια η ουγγιά.

Το κίνημα Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσε σήμερα πως τα εργοστάσια επεξεργασίας πετρελαίου της σαουδαραβικής Aramco εξακολουθούν να αποτελούν στόχο και μπορεί να δεχθούν επίθεση «ανά πάσα στιγμή», ενώ προειδοποίησε επίσης τους ξένους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Με πληροφορίες από Bloomberg και ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση