GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο «Ανήσυχος Ρούντι»

Ο Ρούντι Γκέτεντορφ, ο ακούραστος προπονητής ποδοσφαίρου που καθοδήγησε 55 ομάδες, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, συμπεριλαμβα...

Ο Ρούντι Γκέτεντορφ, ο ακούραστος προπονητής ποδοσφαίρου που καθοδήγησε 55 ομάδες, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων 18 Εθνικών, πέθανε σε ηλικία 93 ετών, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Γεννημένος στο Κόμπλεντζ στις όχθες του Ρήνου, ο άνθρωπος που ονομάστηκε «Ανήσυχος Ρούντι» ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία ως παίκτης στην ομάδα της γενέθλιας πόλης του, TuS Νέουντορφ πριν ξεκινήσει ως προπονητής με την ελβετική Μπλου Σταρ Ζυρίχης τη δεκαετία του 1950.

Μετά από τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού βιογραφικού με κορυφαίες ομάδες στη Δυτική Γερμανία, ο Γκέτεντορφ διέσχισε τον πλανήτη, πηγαίνοντας στη Χιλή (1972-73), την Αυστραλία (1978-79), την Κίνα (1988, 1991-2 ) και αλλού, σε μια καριέρα που εκτείνεται σε μισό αιώνα.

Η περιπλάνησή του και η υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης τον ανέδειξαν ως παγκόσμιο «ιεραπόστολο» του ποδοσφαίρου, καθοδηγώντας μερικές από τις πιο ταπεινές εθνικές ομάδες του κόσμου στην Αφρική, την Ασία και τον Ειρηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση