GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κτιριακά προβλήματα η πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στις κτιριακές υποδομές

Με προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά σε ορισμένα σχολεία της Αττικής τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς ακόμη δεν έχο...

Με προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά σε ορισμένα σχολεία της Αττικής τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές από τον ισχυρό σεισμό του Ιουλίου στην Αττική. Πρόκειται για σχολεία που βρίσκονται στο Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Πετρούπολη και Μενίδι.

Στην Πετρούπολη, γονείς και μαθητές έκαναν κατάληψη στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης, όπως είπε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου Λυκείου Πετρούπολης και αντιπρόεδρος της ένωσης συλλόγων γονέων δήμου Πετρούπολης, Σταυρούλα Αλατζάκη.

«Δυστυχώς για τα παιδιά, για τους γονείς, για τους εκπαιδευτικούς ξεκινήσαμε με κατάληψη. Μετά τον σεισμό του Ιουλίου είχαμε ζημιές στο 2ο Λύκειο της Πετρούπολης. Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να ρωτήσει τους αρμόδιους, αποφάσισε διπλοβάρδια στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης», είπε χαρακτηριστικά.

«Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντέδρασαν , ζητάμε όλα τα σχολεία της Πετρούπολης να είναι πρωινά. Το πρόβλημα το ανέδειξε ο σεισμός, υπήρχε. Είναι ένα παλιό σχολείο με προβλήματα, οι αρμόδιοι δεν έτρεξαν όταν έπρεπε και το πληρώνουμε τώρα» πρόσθεσε η κ. Αλατζάκη ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας «την απόλυτη δέσμευση, την άμεση χρηματοδότηση με fast track διαδικασίες και χρονοδιάγραμμα για να φτιαχτεί το 2ο Λύκειο. Απαιτούμε να έρθουν κοντέινερ ασφαλή - και όχι τρύπες που πήγαν σε διπλανό δήμο- να στεγαστούν τα παιδιά μας στο προαύλιο του 1ου Λυκείου μέχρι να επισκευαστεί το 2ο Λύκειο. Θέλουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και πολύ σύντομες, από παχιά λόγια και τα ‘’ΘΑ’’ των φορέων έχουμε χορτάσει . Δεν θέλουμε κλειστά σχολεία, δεν θέλουμε τους μαθητές εκτός μαθημάτων αλλά θέλουμε για όλα τα παιδιά πρωινή βάρδια».

Τέλος επισήμανε ότι ο δήμος Πετρούπολης την Πέμπτη θα βάλει λεωφορεία προκειμένου να μεταβούν στο υπουργείο Παιδείας γονείς, μαθητές και καθηγητές προκειμένου να λάβουν επίσημη δέσμευση για το πότε θα πάνε τα νόμιμα και ασφαλή κοντέινερ στο 1ο Λύκειο για να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε πρωινή βάρδια. «Έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις, θέλουμε επίσημη δέσμευση από το υπουργείο ότι θα γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Το χάος που αντιμετωπίζουν οι γονείς επισήμανε στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές Μανώλης Δανδουλάκης. «Πρέπει να ανησυχήσει πολλούς ότι ένας σεισμός μέτριας ισχύος έκανε ζημιές σε εκείνους που δεν είναι τόσο κοντά στο επίκεντρο. Το κράτος γνωρίζει ότι το 50% των σχολείων είναι παλαιότητας 40-50 χρόνων, χωρίς ή με παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς και πως σχολεία χρειάζονται επισκευές που οι δήμοι δεν έκαναν. Οι δήμοι και οι περιφέρειες έχουν την ευθύνη για τους ελέγχους και τις επισκευές και μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα πρέπει να απευθύνονται στις κτιριακές υποδομές. Επειδή οι τεχνικές υπηρεσίες πολλών δήμων δεν έχουν τις δυνατότητες ούτε τα κονδύλια, επιστρέφει σε εμάς η ευθύνη χωρίς να την προβλέπει ο νόμος. Μέσα σε αυτό το χάος, προσπαθούν οι γονείς να βγάλουν μία άκρη. Αυτή τη στιγμή, πολλοί σύλλογοι γονέων και δήμοι προσπαθούν να ζητήσουν δευτεροβάθμιο έλεγχο σε διάφορα σχολεία που είχαν σοβαρές ζημιές και θέλουν να επανεξεταστούν και δεν ξέρουν που να απευθύνουν την αίτησή τους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι προσεισμικοί έλεγχοι έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού και τους μετασεισμικούς ελέγχους δεν ξέρει κανείς ποιος πρέπει να τους κάνει, ρίχνει το μπαλάκι ο ένας στον άλλο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις προκάτ αίθουσες που έχουν στηθεί σε πολλούς δήμους της Αττικής για να στεγάσουν τα νηπιαγωγεία, ο κ. Δανδουλάκης τόνισε ότι «είπαμε και επιμένουμε ότι είναι μία απαράδεκτη διαδικασία. Είναι πρωτοφανές, τα προκάτ τα χρησιμοποιούμε μόνο στις έκτακτες ανάγκες. Ήρθαν και θεσμοθέτησαν το προκάτ, πήραν την απόφαση να μπουν 600 προκάτ νηπιαγωγεία σε διάφορους δήμους της χώρας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη δίχρονη προσχολική αγωγή».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση