GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δείχνει η έρευνα για την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο

Ο άτυχος πιλότος του ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο δεν φέρεται να είχε προσγειωθεί ξανά, παρά τις σχετικές αναφορές οικείων του...

Ο άτυχος πιλότος του ελικοπτέρου που συνετρίβη στον Πόρο δεν φέρεται να είχε προσγειωθεί ξανά, παρά τις σχετικές αναφορές οικείων του, στο συγκεκριμένο ελικοδρόμιο της περιοχής και ίσως δεν γνώριζε για την ύπαρξη καλωδίων. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής", δεν φαίνεται να υπήρξε σχετική ενημέρωσή του από την εταιρεία.

Όταν προσγειώθηκε για να παραλάβει τους δύο Ρώσους, είχε περάσει οριακά κάτω από τα σύρματα από την ανατολική πλευρά του ελικοδρομίου, την οποία απέφευγαν οι πιλότοι που γνώριζαν την ύπαρξη των ηλεκτροφόρων συρμάτων. Στη συνέχεια απογειώθηκε από το ίδιο σημείο.

Τα καλώδια της ΔΕΗ χτύπησαν το στροφείο του κεντρικού έλικα και διέλυσαν την πάνω πλευρά του ενώ ο έλικας κατέπεσε. Όμως ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχει ασφαλές συμπέρασμα για τον λόγο συντριβής και αν υπήρχε προγενέστερο μηχανικό πρόβλημα, αφού ακούστηκαν δύο ισχυροί ήχοι πριν από τη συντριβή. Αυτός είναι και ο λόγος που η μηχανή του στάλθηκε από τεχνικούς σε ειδικά εργαστήρια στο Πόρτσμουθ στη Μ. Βρετανία.

Το "Βήμα" αναφέρει ότι το 2010 υπήρξε δικαστική απόφαση για παρόμοιο συμβάν με πτώση ελικοπτέρου στην Κρήτη, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά ο πιλότος. Στην απόφαση αναφέρεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι πιλότοι των ελικοπτέρων δεν μπορούν να δουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δίκη είχε καταθέσει ως βασικός μάρτυρας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πιλότοι από τα "αόρατα" καλώδια ο πιλότος ψεκαστικού ελικοπτέρου που σκοτώθηκε τον Ιούνιο του 2017 στον Σχινιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση