GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χειραψία Μητσοτάκη-Ερντογάν και η ατάκα του Έλληνα Πρωθυπουργού ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών ...

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών, από τη στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλαβε τα καθήκοντά του.
“Χαίρομαι που σας συναντώ με τη νέα μου ιδιότητα, αυτή του Πρωθυπουργού”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τούρκο πρόεδρο, όταν αντάλλαξαν χειραψία στον προθάλαμο.
Στη συνάντηση μετέχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, η Πρέσβης, Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου (διπλωματική σύμβουλος) και ο Δημήτρης Μητρόπουλος.
Τον Τούρκο πρόεδρο συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προσδοκά από τη σημερινή συνάντηση την επίτευξη μίας “θετικής επανεκκίνησης” των σχέσεων Αθήνας και Άγκυρας, αλλά και την συνολικότερη αποκλιμάκωση της έντασης σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση