GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα: Θέλουμε συνεργασία με Ε.Ε. και Ελλάδα στο προσφυγικό

Τη δέσμευση της Τουρκίας στη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ε.Ε. για το προσφυγικό αλλά και την επιθυμία της χώρας του για συνεργ...

Τη δέσμευση της Τουρκίας στη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ε.Ε. για το προσφυγικό αλλά και την επιθυμία της χώρας του για συνεργασία με την Ελλάδα στο συγκεκριμένο ζήτημα, επισήμανε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Μιλώντας στο ibna.gr, ο κ. Οζούγκεργκιν δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στη δέσμευση μας στη συμφωνία της 18ης Μαρτίου και περιμένουμε την ίδια δέσμευση και την τήρηση των δεσμεύσεων από την Ε.Ε».

Επίσης, τόνισε ότι «ο μηχανισμός της επαναπροώθησης, ο οποίος είναι η ουσία της συμφωνίας, δεν λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει κάποια αύξηση, όμως η πίεση η οποία δεχόμαστε εμείς είναι πολλαπλάσια από την πίεση που αντικατοπτρίζεται εδώ».

«Δίνουμε σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα. Αντί της καταμέτρησης των αφίξεων μόνο, ευελπιστούμε με την Ε.Ε να δημιουργηθεί κλίμα στρατηγικής συνεργασίας και διαβούλευσης για τα προβλήματα τα οποία μας περιβάλλουν», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση