GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιμάνι Πειραιά: Η Cosco θα αρχίσει τα έργα αμέσως μετά την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου της

Τη δέσμευσή του ότι η κινεζική πλευρά θα ξεκινήσει άμεσα τα έργα που προβλέπονται στο νέο επενδυτικό σχέδιο (master plan) του ΟΛΠ για...

Τη δέσμευσή του ότι η κινεζική πλευρά θα ξεκινήσει άμεσα τα έργα που προβλέπονται στο νέο επενδυτικό σχέδιο (master plan) του ΟΛΠ για το λιμάνι του Πειραιά αμέσως μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) και ότι οι επενδύσεις αυτές αποτελούν μόνο την αρχή, εξέφρασε σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ ΑΕ-Cosco Shipping, Yu Zenggang, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στόχος της COSCO είναι η συνεχής ανάπτυξη του λιμανιού τόνισε ο κ. Yu Zenggang, ενώλ ζήτησε τη στήριξη τόσο του κ. Πλακιωτάκη όσο και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αφού καλωσόρισε τον κ. Yu στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να ξεκινήσουν με ταχείς ρυθμούς οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η επένδυση του κινεζικού ομίλου COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο πάντα των ευρωπαϊκών και εθνικών νόμων.

Οι δύο άνδρες εξέφρασαν, επίσης, την πεποίθησή τους για την ξεχωριστή σημασία που έχει, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κίνα, η επένδυση ύψους 800 εκατ. ευρώ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Το νέο βελτιωμένο master plan του λιμανιού του Πειραιά, που περιλαμβάνει την κατασκευή τέταρτου προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και το κέντρο εξυπηρέτηση επιβατών στους σταθμούς κρουαζιέρας με καταστήματα χωρίς δασμούς (Duty Free Shops), αναμένεται να εξεταστεί από την ΕΣΑΛ την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Ο νέος προβλήτας θα κατασκευαστεί στα ανατολικά του Προβλήτα 1. Η δυναμικότητά του θα είναι στα 2,8 εκατ. teu, αυξάνοντας τη συνολική δυναμικότητα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας σε πάνω από τα 10 εκατ. teus.

Το master plan του ΟΛΠ περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές επενδύσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης (επέκταση επιβατικού λιμένα, εργασίες επισκευής και συντήρησης υποδομών, επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων κ.λπ.), αλλά και τις πρόσθετες, όπως αυτές έχουν προκύψει από τη μελέτη του συμβούλου McKinsey με στόχο τη βέλτιστη δυνατή ανάπτυξη του λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση