GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα επίθεση Ερντογάν κατά Μακρόν για την Κύπρο: Στις απειλές της Δύσης απαντήσαμε με φρεγάτες και drones

“Η ανατολική Μεσόγειος και η Συρία αποτελούν ζήτημα επιβίωσης για την Τουρκία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατ...

“Η ανατολική Μεσόγειος και η Συρία αποτελούν ζήτημα επιβίωσης για την Τουρκία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα τοπικά γραφεία του κόμματός του στο Ικόνιο την Κυριακή.
“Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τις εξελίξεις από την κερκίδα”, συμπλήρωσε και τόνισε ότι καλή είναι και η διπλωματία, αλλά το να είσαι παρών και στο πεδίο των μαχών αποφέρει μεγαλύτερα οφέλη. “Το ζήσαμε και το είδαμε -ειδικά στο θέμα Συρίας- ότι δεν μπορείς να κάθεσαι σε τραπέζι διαπραγματεύσεων, αν δεν έχεις και παρουσία στο πεδίο της μάχης”.
Σε μία νέα επίδειξη ισχύος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στη Δύση και τις απειλές της απαντά με φρεγάτες και μαχητικά.
“Η Δύση μας απειλεί. Μας είπαν ‘αποσύρετε τα πλοία σας’ κι εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τις φρεγάτες μας, στείλαμε τα drones μας, εξοπλισμένα και μη. Στην ανατολική Μεσόγειο έχει δικαιώματα ολόκληρη η Κύπρος. Κι εμείς και ο νότος”, δήλωσε ο Ερντογάν συμψηφίζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με της Τουρκίας.
Αφήνοντας σαφείς αιχμές πάλι κατά του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε ότι μόνο οι τρεις εγγυήτριες χώρες της Κύπρου έχουν δικαίωμα να μιλούν για την ανατολική Μεσόγειο. “Κανένας δεν έχει τα δικαίωμα να μας λέει γιατί βρισκόμαστε εκεί. Να που βρισκόμαστε”.
Όσον αφορά στη Συρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τα περί στρατιωτικής επιχείρησης στα ανατολικά του Ευφράτη, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα για εκκαθάριση των συνόρων από τα τρομοκρατικά στοιχεία.
“Τώρα στην ατζέντα μας είναι τα ανατολικά του Ευφράτη. Είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε τις φωλιές της τρομοκρατίας. Οι μονάδες ασφαλείας εντός των συνόρων μας βρίσκονται επί ποδός 365 ημέρες το χρόνο, επί 12 μήνες, 24 ώρες το 24ωρο. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας –εξοπλισμένα ή μη- δεν αφήνουν τους τρομοκράτες να πάρουν ανάσα”, ανέφερε.
Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση