GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Δεν θα πούμε “ναι” στην εξεταστική επιτροπή για τη Novartis - Νόμιμες οι ηχογραφήσεις στο Eurogroup

Την απόφασή του ΜέΡΑ25 να απορρίψει το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη Novartis, γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λ...

Την απόφασή του ΜέΡΑ25 να απορρίψει το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη Novartis, γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας πως ποτέ δεν έχει βοηθήσει σε κάτι κάποια εξεταστική επιτροπή και πώς αυτή “ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου”.

“Ως κόμμα θα καταδικάσουμε όλη αυτή τη διαδικασία. Αρνούμαστε αυτήν τη σύμπτυξη νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας", είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και πρότεινε τη σύσταση ειδικού σώματος τύπου FBI που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτές τις έρευνες.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018 υπέγραψε τέταρτο μνημόνιο “και το ονόμασαν ‘έξοδο’. Είναι κανονικό μνημόνιο για τρεις λόγους, τα κέρδη της ΕΚΤ που είναι με όρους, το ‘μαξιλαράκι’ και τις πληρωμές που μπορούμε να κάνουμε υπό όρους”. Αναφερόμενος, δε, στο διεθνές κλίμα, υποστήριξε ότι “είμαστε ήδη σε μία γιγαντιαία υφεσιακή δυναμική”, που σύμφωνα με την εκτίμησή του “θα μας κάνει τεράστιο κακό”.

Νόμιμα έκανα τις ηχογραφήσεις

Αναφερόμενος στις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι νόμιμα τις έκανε "και δεν υπάρχει υπουργός που δεν το κάνει”, όπως ισχυρίστηκε. “Είναι απαραίτητο να το κάνει”, πρόσθεσε.

Η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθ' όλα νόμιμη βάσει απόφασης του Αρείου Πάγου, που αναφέρει ότι “ως δημόσιος λειτουργός που συμμετέχεις σε διάσκεψη ή εργασίες επίσημου οργάνου εκφράζοντας το δημόσιο συμφέρον επιτρέπεται απολύτως η μονομερής καταγραφή", επιχειρηματολόγησε.

Πάντως, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι δεν θέλει να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις αυτές γιατί “ήθελα πάντα να είμαι ο μόνος υπουργός που τελικά τίμησε την εμπιστευτικότητα”, προσθέτοντας ότι “αν μου τα ζητήσει η Βουλή, προφανώς θα τα δώσω”.

Τι απαντά στον Τσίπρα για το βιβλίο του

Σχετικά με το βιβλίο του, τόνισε πως “με τον Κώστα Γαβρά περάσαμε περίπου τέσσερα μερόνυχτα, από τις 8 το πρωί μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, ακούγοντας τις ηχογραφήσεις και συζητώντας”.

Και σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι μόλις ένα 30% σε όσα γράφει στο βιβλίο παρουσιάζει τα πραγματικά γεγονότα και ένα μεγάλο ποσοστό περιλαμβάνει μυθοπλασίες, τόνισε πως του έκανε εντύπωση ότι το έχει διαβάσει και απάντησε: “ Ένα πράγμα τους λέω, ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς, εγώ στο βιβλίο αναφέρομαι στα δικά σας λόγια και τα βάζω σε εισαγωγικά. Σε ποια παράγραφο, σε ποια σελίδα έγραψα κάτι που δεν είπατε;”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση