GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα στη Βουλή ο φάκελος για την υπόθεση Novartis

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή ο φάκελος της δικογραφίας από τις ...

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή ο φάκελος της δικογραφίας από τις έρευνες για το πως «στήθηκε» η υπόθεση Novartis, προκειμένου να ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία και τη διαχείριση του συνόλου των ερευνών.
Υπενθυμίζεται ότι στα όσα κατέθεσαν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευ.Βενιζέλος αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, έχουν κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, αλλά και τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι είχε γνώση της υπόθεσης.
Στη συνέχεια, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών, ενώ η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους κάνοντας λόγο για «πολιτική σκευωρία» ζητώντας να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να μιλάει για σκευωρία», καλώντας τον Πρωθυπουργό «να κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση