GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταθέτει σήμερα η Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis

Τη δική της εκδοχή για τους δικονομικούς χειρισμούς της στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis θα παρουσιάσει σήμερα η Εισαγγελ...

Τη δική της εκδοχή για τους δικονομικούς χειρισμούς της στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis θα παρουσιάσει σήμερα η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καταθέτοντας σε πρωτοδίκη συνάδελφό της στην έρευνα που διενεργείται με αντικείμενο τις καταγγελίες της κατά του πρώην επόπτη της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Πρόκειται για παράλληλη έρευνα (με αυτήν των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου) που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παπά ο οποίος έχει χρεωθεί να ελέγξει τα όσα είχε υποστηρίξει η κυρία Τουλουπάκη σε αναφορά που είχε υποβάλει στους ανωτέρους της στον Άρειο Πάγο το Γενάρη του 2019, για τον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή, τον οποίο κατηγορούσε ότι με ενέργειες του επιχειρούσε να «μπλοκάρει» την έρευνα της, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι άλλαζε τις δικές της παραγγελίες προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Να τα παραδώσουν μέσω της Eurojust

Το γεγονός που φέρεται να πυροδότησε την έκρηξη στις σχέσεις της με τον επόπτη της ήταν το ταξίδι στη Βιέννη που πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς και ο επόπτης τον Δεκέμβριο του 2018. Κατά την Ελένη Τουλουπάκη στο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο Ιωάννης Αγγελής, δεν θέλησε να πάρει συγκεκριμένα στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από Αμερικανούς ομολόγους τους και στελέχη του FBI, προτρέποντας τους να τα παραδώσουν μέσω της Eurojust.

Ειδικότερα, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς αρνείται όσα της καταλογίζει ο αρεοπαγίτης εισαγγελέας υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι Αμερικανοί εισαγγελείς φέρονται να είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Μάλιστα, φέρονται να ρώτησαν την κυρία Τουλουπάκη, τους συνεργάτες της και τον κ. Αγγελή εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό. Τότε όμως, σύμφωνα με την πλευρά της κυρίας Τουλουπάκη – ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς πως εάν διαθέτουν στοιχεία να απευθυνθούν στη Εurojust. Ακόμα στην αναφορά της η εισαγγελική λειτουργός, φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Ιωάννης Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.

Όπως, όπως… τύπου fast track

Τα όσα καταγγέλλει στην αναφορά της η εισαγγελέας διαφθοράς ελέγχονται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παπά, στον οποίο σήμερα θα καταθέσει και δια ζώσης η κ. Τουλουπάκη, ενώ τα όσα έχει καταγγείλει στις δικές του αναφορές ο κ. Αγγελής, εξετάζονται από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος καταλογίζει στην Ελένη Τουλουπάκη δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως, όπως – τύπου fast track», σημειώνοντας ενδεικτικά ότι προέβη σε «δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων» με στην λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της» χωρίς την προηγούμενη τήρηση του άρθρου 239 ΚΠΔ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του στον Ευάγγελο Ζαχαρή την περασμένη εβδομάδα ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε ισχυρό άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές του. «Κουμάντο –φέρεται να είπε– δεν έκαναν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς οι εισαγγελείς αλλά ο “Ρασπούτιν”».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση