GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτσας για Novartis: Την Τετάρτη θα τοποθετηθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία - ΒΙΝΤΕΟ

Τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Novartis κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συ...

Τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Novartis κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα αναφορικά με τη διάκριση των λειτουργιών».

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και αύριο τα κόμματα θα λάβουν γνώση στην Ολομέλεια, «επομένως θα έχουμε την τοποθέτηση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με ανακοίνωση του γραμματέα κ. Καλαφάτη».

«Είμαστε διαρκώς κοντά στην ελληνική περιφέρεια»

Αναφερόμενος στην περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Ήπειρο, τόνισε πως «αποδεικνύει ότι είμαστε διαρκώς κοντά στην ελληνική περιφέρεια» για να συμπληρώσει ότι σε αυτήν την περιοδεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων με επίσκεψη στην πρώτη μονάδα που παράγει βιοαέριο από δημοτικά στερεά απόβλητα, κάτι που συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων και στην παραγωγή «πράσινης» ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρισμού καθιστώντας την Ήπειρο «πράσινη» περιφέρεια. Επίσης είπε ότι τα δημοτικά τέλη μειώνονται 10% για τους δήμους και 5% για τους πολίτες.

Επίσης είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης προτάσσει την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής με επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης και την ανάδειξη της υποψηφιότητας των Ζαγοροχωρίων για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων της UNESCO. Επ' αυτού ανέφερε ότι ο προκαταρκτικός φάκελος θα είναι έτοιμος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020 και ο τελικός το Φεβρουάριο του 2021. «Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2014 αλλά ακολούθησε μεγάλη περίοδος αδράνειας», δήλωσε ο κ. Πέτσας ο οποίος είπε επίσης ότι στην Ήπειρο ο πρωθυπουργός εστιάζει και στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Για τα δάνεια στο ΔΝΤ

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι μετά τη σχετική ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους ομολόγους του στο eurogroup, χθες έστειλε επιστολές στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Είναι ένα αποφασιστικό βήμα μείωσης του κόστους δανεισμού με πολλαπλά οφέλη», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας αναφέροντας ότι το κέρδος για το Δημόσιο θα είναι 70 εκατ. ευρώ το χρόνο, θα βελτιωθούν οι δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, θα έχουμε έμμεσες θετικές επιδράσεις στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, θα ενισχυθεί η αξιοπιστία και η αυτοπεποίθησή μας και «θα συμβάλλει στην αποδοχή της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Αναφερόμενος στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κ. Πέτσας είπε ότι αναδείχθηκε η μεγάλη διαφορά στις προτεραιότητες και τον πολιτικό λόγο.

Ο Πρωθυπουργός, συνέχισε, κατέθεσε συγκροτημένο σχέδιο με δωδεκάμηνο ορίζοντα που οδηγεί σε ανάπτυξη για όλους, νέο πλούτο, επενδύσεις και δουλειές.

«Ο κ. Τσίπρας με το σύνθημα ‘είμαστε εδώ', ξέχασε τους πολίτες και απευθύνθηκε στο εσωκομματικό του ακροατήριο», συμπλήρωσε αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γενικόλογες αναφορές και «κατέφυγε στο λαϊκισμό και δυστυχώς στο ψέμα».

Ειδικά για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δική του κυβέρνηση εξασφάλισε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο κ. Πέτσας είπε ότι τέτοιος λογαριασμός ουδέποτε υπήρξε.

«Γιατι ο κ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε τον κ. Σταϊκούρα στις 9 Ιουλίου; Ο κ. Τσακαλώτος δεν ήξερε; Αν είχαν συμφωνήσει, γιατί ο κ. Παπαδημούλης ρώτησε τον κ. Μοσκοβισί τι θα γίνει με τα πρωτογενή πλεονάσματα; Αν είχαν συμφωνηθεί θα ρωτούσε ή θα πανηγύριζε κάθε μέρα; Η δήθεν λύση του κυρίου Τσίπρα έμπλεκε και ανόμοια πράγματα. Ούτε λογαριασμός δημιουργήθηκε, ούτε τέτοιο ζήτημα συζητήθηκε ουδέποτε στο eurogroup», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα επ' αυτού ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ό,τι κάνει από το 2016, ό,τι δήλωσε πέρσι στη ΔΕΘ, και ό,τι λέει στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, και συνοψίζεται στη φράση «Δώστε μου λίγο χρόνο να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της χώρας, να θέσουμε το θέμα το 2020 και να πετύχουμε τη μείωση των πλεονασμάτων για το 2021».

Αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Πέτσας, ακολουθεί και ως Πρωθυπουργός και «είναι φανερό από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ότι είναι αυτό το χρονοδιάγραμμα επισήμως στο τραπέζι».

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Σε ό,τι αφορά το Μετρό Θεσσαλονίκης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ανέκδοτο είναι οι μουσαμάδες που εγκαινίασε ο κ. Τσίπρας» και τόνισε πως η κυβέρνηση υποστηρίζει λύση ώστε και μετρό να έχουμε και τα αρχαία να προστατεύσουμε με το μικρότερο κόστος και το συντομότερο δυνατό.

Επίσης δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας. «Την αλήθεια την ξέρουν οι εργαζόμενοι. Επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης αυξήθηκε η υποδηλωμένη και η αδήλωτη εργασία καθώς και η μερική απασχόληση», συνέχισε. Για το προσφυγικό τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «ξέχασε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που χαρακτήριζαν τη Μόρια κολαστήριο και ντροπή ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα της OLAF και του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Για τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης

Σχετικά με την πετρελαϊκή κρίση και τις παρενέργειες στην ελληνική αγορά καυσίμων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε πως "θα υπάρξει μια λεπτομερής ανακοίνωση από το υπουργείο Ενέργειας σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και προκειμένου να μην υπάρξουν κάποιοι πονηροί που θα εκμεταλλευθούν την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου ώστε να αυξήσουν τις εγχώριες τιμές".

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο πετρέλαιο θέρμανσης λέγοντας ότι είναι ένα θέμα που τέθηκε και στον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και "η κυβέρνηση θα το εξετάσει προκειμένου να το λάβουν περισσότερα νοικοκυριά".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Εργασίας, το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας και το απόγευμα θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Την Παρασκευή θα εγκαινιάσει την ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή, την Κυριακή θα συναντηθεί με το ΔΣ εταιρείας που θα δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα 6 διεθνή κέντρα τεχνολογίας και το απόγευμα θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει στην Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση