GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβανός: Πεντακάθαρη η θέση του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών

"Η θέση είναι σαφής ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει την πολιτική που της άφησε η προηγούμενη γιατί έτσι κάνουν...

"Η θέση είναι σαφής ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει την πολιτική που της άφησε η προηγούμενη γιατί έτσι κάνουν όλα τα κράτη που δέχονται τις διεθνείς συνθήκες. Τόσο από το στόμα του Πρωθυπουργού, όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών, έχει εκφραστεί η θέση μας, εμείς διαφωνούσαμε με αυτή τη συνθήκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πείσει τα δύο κόμματα που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, να μην το κάνουν, έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα συνταγματικά του περιθώρια, προειδοποίησε για τις εξελίξεις που θα έρθουν. Από τότε και συνεχίζει και σήμερα είχε τονίσει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι δεδομένες. Άρα, προφανώς εμείς σεβόμαστε τη συνθήκη αυτή, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, από τη μια, από την άλλη θα προσπαθήσουμε όποιες δυσκολίες μπορούμε να λύσουμε κυρίως σε σχέση με τα μακεδονικά προϊόντα, τους προσδιορισμούς, την ταυτότητα και τον προσδιορισμό της Μακεδονίας σαν γεωγραφική έννοια στο εξωτερικό θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις" δήλωσε στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελατόλα, τόνισε ότι "αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα θέμα ας πούμε μη συνέχειας ή κωλοτούμπας, όπως το λένε στο ζήτημα αυτό της ΝΔ. Νομίζω όμως ότι είναι πεντακάθαρη η θέση και η συνέχεια, η συνέπεια που έχει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση στο θέμα αυτό. Προφανώς υπήρξαν από την πλευρά της ευρύτερης παράταξής μας κάποιες ακραίες φωνές προεκλογικά, οι οποίες δεν ήταν στη γραμμή της ΝΔ τότε αφενός, και πιθανόν να υπάρχουν και σήμερα κάποιοι άνθρωποι δεν το ξέρω, οι οποίοι να εκφράζονται λίγο πιο σκληρά για αυτά τα δεδομένα. Όμως η κεντρική μας θέση και κυρίως προς το εξωτερικό είναι αυτή που σας είπα και εκφράζεται από το στόμα του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών".
"Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ένα ζήτημα στο πώς διαχειρίστηκε η προηγούμενη κατάσταση την υπόθεση της Novartis και είναι επίσης δεδομένο ότι ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς έχει τοποθετηθεί δημόσια και μέσα στη Βουλή, ότι αυτή η ιστορία για εκείνον προφανώς θα έχει συνέχεια. Οι θέσεις και του κ. Αβραμόπουλου αλλά και του κ. Βενιζέλου είναι επίσης γνωστές. Είναι ένα ζήτημα που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, διότι αν πράγματι υπάρχει ένα στήσιμο σκευωρίας κατά πολιτικών προσώπων, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μεγάλο πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Αν καταλαβαίνω το ερώτημα σας είναι αν η ΝΔ θα κάνει εξεταστική για αυτό το ζήτημα, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Περιμένουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να δούμε τι στοιχεία θα προκύψουν. Η θέση του Πρωθυπουργού και κατά το παρελθόν αλλά και στη ΔΕΘ ήταν σαφής ότι στο ζήτημα αυτό η κοινοβουλευτική πλειοψηφία με βάση τα δεδομένα που θα υπάρχουν, θα αποφασίζει αν πρέπει να γίνουν εξεταστικές ή προκαταρκτικές επιτροπές από τη μια, από την άλλη η πρόθεση η δική του και της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει μπροστά, όλοι έχουμε μνήμη και κουβαλάμε το χθες ως οδηγό για το αύριο, πλην όμως αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα" υπογράμμισε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση