GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρβιτσιώτης: Σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα "σηκώσουμε" το θέμα του μεταναστευτικού

"Οι εξελίξεις φέτος το καλοκαίρι που είδαμε μια αύξηση των ροών στην οδό της κεντρικής Μεσογείου, αλλά και την αύξηση που είδαμε από...

"Οι εξελίξεις φέτος το καλοκαίρι που είδαμε μια αύξηση των ροών στην οδό της κεντρικής Μεσογείου, αλλά και την αύξηση που είδαμε από τα μέσα Ιουλίου στην ανατολική δίοδο δηλαδή στην Ελλάδα, δείχνουν ότι επανέρχεται ένας εφιάλτης και μια πίεση. Γι'αυτό εμείς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα "σηκώσουμε" το θέμα πάρα πολύ, θα διεκδικήσουμε για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση της Ευρώπης, όμως θα διεκδικήσουμε και την καλή εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ευρώπης- Τουρκίας από την Τουρκία. Πράγμα που δεν έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Realfm 97,8, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Δεν έχουμε ζητήσει από τους Τούρκους να εφαρμόσουν τη συμφωνία όπως πρέπει. Γιατί δεν τους ζητούσαμε να πάρουν ανθρώπους που δεν δικαιούνταν να μείνουν στην Ελλάδα. Δεν είχαμε αιτήματα από ελληνική πλευρά. Αυτό θα αλλάξει. Θα αλλάξει με την αλλαγή του τρόπου απονομής ασύλου και με μια πολιτική που είναι πιο σκληρή απέναντι στο θέμα της μετανάστευσης" συμπλήρωσε.
Αναφορικά με το BREXIT είπε ότι "Το BREXIT θα κοστίσει με ή χωρίς συμφωνία. Θα κοστίσει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Υπάρχουν υπολογισμοί ότι το κόστος μπορεί να φτάσει και το 1% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Όμως προετοιμαζόμαστε να μην είναι τα διοικητικά θέματα της επόμενης ημέρας από την έξοδο, αυτά που θα οδηγήσουν σε ένα κόστος τόσο μεγάλο. Έχουμε κάνει προετοιμασία σε επίπεδο όλων των υπουργείων και των παραγωγικών φορέων για να δούμε πώς θα προετοιμάσουμε τη χώρα καλύτερα".
"Εύχομαι να μην προχωρήσουμε ποτέ στο BREXIT. Η Ευρώπη θα γίνει φτωχότερη αν φύγει η Μεγάλη Βρετανία, θα χάσει μια οικονομική δύναμη, θα χάσει το 17% του πληθυσμού τους, θα χάσει μια πυρηνική δύναμη, θα χάσει το brandname της Βρετανίας" πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για την Τουρκία και τον Ερντογάν απάντησε ότι "Κανένας δεν βλέπει αυτή τη διολίσθηση του Ερντογάν σε μια πιο έντονη ρητορική χωρίς να ανησυχεί".
"Οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε, να είμαστε πιο ισχυροί εταίροι και να μπορέσουμε με την Τουρκία στα διμερή θέματα χαμηλής πολιτικής να τα λύσουμε γρήγορα, ώστε να μην προκαλούν μια έξτρα ένταση" σχολίασε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση