GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρου: Εκτός κάθε νομιμότητας οι αξιώσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

“Είναι πρόσθετες οι αξιώσεις της Τουρκίας και είναι εκτός κάθε νομιμότητας” είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρ...

“Είναι πρόσθετες οι αξιώσεις της Τουρκίας και είναι εκτός κάθε νομιμότητας” είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Γιώργο Χουδαλάκη.
“Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα κράτος που το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος πλην της Τουρκίας, κράτη είναι που έχουν ΑΟΖ, κράτη είναι που δίνουν άδειες για εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων πόρων. Δεν νοείται συνδιαχείριση με κάποια επιτροπή. Αυτά που λένε είναι εκτός οποιασδήποτε νομικής και πολιτικής τάξης και βεβαίως πρέπει να απορριφθούν, αλλά με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πειστικός”, δήλωσε ο κ. Προδρόμου.
“Η χθεσινή συνάντηση συνεργασίας, η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα, η συνεργασία με τον Πρωθυπουργό ήταν πολύ σημαντική. Βεβαίως, δεν έχει πολύ καιρό που ο Πρωθυπουργός ήταν σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο και έγιναν και εκεί όλες οι συνεννοήσεις, στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν σημαντικά γεγονότα και αλλαγές σχετικά με την αντιμετώπιση που έχουμε από την Τουρκία. Επομένως, ήταν αδήριτη ανάγκη να χαραχθεί κοινή πορεία και με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, είναι στο πλευρό της Κύπρου, υπάρχει απόλυτη σύμπνοια ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους και όσον αφορά το Κυπριακό ένας είναι ο στόχος, η επίλυση μέσω ουσιαστικών διαπραγματεύσεων”, ανέφερε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου.
“Η Τουρκία μέσω του υπουργού Εξωτερικών σε παράνομη επίσκεψη στην Κύπρο μας λέει πια ότι δεν είναι διατεθειμένοι, δεν πρέπει να διαπραγματευτούμε, μας λέει ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει για να βρούμε ποια θα είναι η λύση του Κυπριακού αμφισβητώντας άμεσα πλέον και τις αποφάσεις και όλα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και βεβαίως αυτό είναι η κορωνίδα μίας προσπάθειας που κάνει εδώ και δύο χρόνια η Τουρκία να ναρκοθετήσει και το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα, το οποίο είχε μπει το 2017 όπου για πρώτη φορά η ελληνική πλευρά, Κύπρος και Ελλάδα μαζί, είχαμε καταφέρει να μιλάμε για λύση του Κυπριακού και να εννοείται ότι αφορά και την κατάργηση των εγγυήσεων, αφορά την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Όλο αυτό η Τουρκία στη συνέχεια προσπαθεί να το παραλλάξει, να οδηγήσει αλλού τα πράγματα”, σημείωσε ο κ. Προδρόμου και πρόσθεσε:
“Όσον αφορά ειδικά την Αμμόχωστο, την οποία προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μία πρόσθετη πίεση και πρόκληση... Όλα αυτά που κάνουν είναι κατάφορη περιφρόνηση όλων των αποφάσεων και του πλαισίου που υπάρχει. Είναι περιφρόνηση και ωμός αναθεωρητισμός και των διαπραγματεύσεων... Για την Αμμόχωστο ειδικά εξετάζεται και το ενδεχόμενο -δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις- να γίνει κάποιο διάβημα, κάποια προσφυγή”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση