GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπουρδούμης στον Realfm για Βαρουφάκη: Κανείς δεν διέψευσε όσα γράφονται στο βιβλίο, οπότε αυτό κάτι δείχνει

«Όλοι ζήσαμε εκείνο το εξάμηνο τα πάντα στη ζωή μας, στο κόκκινο. Όλοι την θυμόμαστε εκείνη την περίοδο, δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρω...

«Όλοι ζήσαμε εκείνο το εξάμηνο τα πάντα στη ζωή μας, στο κόκκινο. Όλοι την θυμόμαστε εκείνη την περίοδο, δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν θυμάται με ποιους ανθρώπους μιλούσε, με ποιους ανθρώπους μάλωνε, τι φιλίες χάλασαν. Όταν μπήκα στην διαδικασία της ταινίας, δεν μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ ότι θα κάνω τον Τσίπρα και τι θα πουν. Διαβάζοντας το βιβλίο του Βαρουφάκη και προσπαθώντας ψύχραιμα να δω τι είναι αυτό που γράφει στο βιβλίο του, πρέπει να ομολογήσω ότι έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί είναι ένας άνθρωπος που τα έζησε τα γεγονότα. Δεν θα κρίνω εγώ αν αυτά τα γεγονότα έγιναν έτσι ή όχι», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή "Τεντιμπόηδες" με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι ένα βιβλίο που κανείς - ούτε από τους ξένους πολιτικούς που αναφέρονται μέσα στο βιβλίο - δεν βγήκε να πει ότι αυτά που γράφει είναι ψέμματα. Δεν έγινε ποτέ καμία μήνυση, πράγμα πολύ συχνό σε τέτοιου είδους βιβλία. Οπότε αυτό καταδεικνύει κάτι».

Επίσης, ο κ. Μπουρδούμης πρόσθεσε ότι «ο κ. Γαβράς αποφάσισε να κάνει την ταινία 10 μέρες μετά την παραίτηση Βαρουφάκη. Η ταινία με βοήθησε να καταλάβω ένα βασικό πράγμα: ειδικά τις ημέρες του μεγάλου δημοψηφίσματος ότι όλες αυτές οι αποφάσεις δεν κρίνονται από κανέναν δυστυχώς. Πίσω από κλειστές πόρτες κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και καμιά φορά το ξεχνάμε. Είμαι σίγουρος ότι άνθρωποι που μπορεί να ψήφισαν ακόμα και "Όχι", βαθιά μέσα τους έτρεμαν στην ιδέα τι θα γινόταν μετά αν φεύγαμε. Ή ακόμα και αυτοί που ψήφισαν "Ναι", τι σήμαινε αυτό ακόμα και τώρα με την κατάσταση που ζούμε. Μας βάζει σε πολλές σκέψεις η ταινία. Προσπαθεί να αναδείξει το δράμα το οποίο ζήσαμε και την κατεύθυνση μίας Ευρώπης που έχει πάρει τελείως λανθασμένο δρόμο».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση