GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ" - Τα SOS για τις αιτήσεις

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήσεις στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου για το "Εξοικονόμηση Κατ&...

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήσεις στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου για το "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ", το οποίο ενεργοποιήθηκε χθες με την πρώτη ομάδα Περιφερειών.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει μόνο να είναι σε εγρήγορση αλλά και να καταθέσουν πλήρεις φακέλους γιατί αν υπάρχουν ελλείψεις, το σύστημα θα απορρίπτει την αίτηση και θα εξετάζει την επόμενη. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης στον ενεργειακό επιθεωρητή ο οποίος και θα εκδίδει το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. "Κλειδί" αποτελούν και οι φορολογικές δηλώσεις, καθώς η επιδότηση παρεμβάσεων βασίζεται στα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος όπου θα ελέγχουν αν πληρούν τα κριτήρια. Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και θα επέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης.
Μετά τη σύνδεση στο πληροφοριακό σύστημα, ακολουθούν η καταχώριση οικονομικών στοιχείων και ακινήτου, συμπληρώνονται τα στοιχεία του Α' Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, αναρτώνται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και δηλώνεται το χρηματοδοτικό σχήμα με το οποίο επιθυμεί κάποιος να μπει στο πρόγραμμα. Η δήλωση του χρηματοδοτικού σχήματος αποτελεί βασική προϋπόθεση και κομβικό σημείο ελέγχου των σχετικών πόρων του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν αν θα ζητήσουν χορήγηση δανείου ή όχι.
Στη συνέχεια εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό στον οποίο θα απευθυνθούν χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία, ο οποίος στη συνέχεια θα εξετάζει την πιστοληπτική του ικανότητα.
Με πληροφορίες από εφημερίδα "Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση