GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξέσπασε κόντρα Θεοχάρη-Νοτοπούλου για την υπόθεση της Thomas Cook

Η υπόθεση της κατάρρευσης του ταξιδιωτικού κολοσσού, Thomas Cook, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ του υπουργού Του...

Η υπόθεση της κατάρρευσης του ταξιδιωτικού κολοσσού, Thomas Cook, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ του υπουργού Τουρισμού και της αρμόδιας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε, ήδη από τα τέλη Ιουλίου, την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο όμιλος.

Σε δήλωσή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζητεί διευκρινίσεις από τον Χάρη Θεοχάρη σχετικά με τις ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού τουρισμού και για το εάν «είχε ενημερωθεί από τη διοίκηση της Thomas Cook, και άρα γνώριζε, στις 25 Ιουλίου, λεπτομερώς για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ταξιδιωτικός όμιλος».

«Εφόσον γνώριζε, όπως ο ίδιος παραδέχεται» αναφέρει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «σε ποιες ενέργειες προχώρησε ο κ. Θεοχάρης με την ευθύνη της θέσης του ως υπουργού Τουρισμού για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, που σήμερα, δύο μόλις μήνες μετά, υφίσταται ένα πρωτόγνωρο πλήγμα, με αλυσιδωτές ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία, στις θέσεις εργασίας, και στη βιωσιμότητα μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων;».

Η ίδια σημειώνει πως ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον CEO του Oμίλου Thomas Cook, Peter Fankhauser, αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Τουρισμού, στις 25 Ιουλίου.

Προσθέτει ότι ο υπουργός σχολίασε «σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό τού υπουργείου Τουρισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter και facebook), που αναπαρήγαγε επίσης από τους προσωπικούς του λογαριασμούς (…), ότι "ο κ. Fankhauser περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση της εταιρείας και μας διαβεβαίωσε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού"».

Επικαλείται, δε, σχετικό ρεπορτάζ με δηλώσεις του αερολιμενάρχη Ηρακλείου, ο οποίος είπε ότι η Thomas Cook είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και είχαν γίνει προσυνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ήδη από τα τέλη Ιουλίου.

Η απάντηση του υπουργού Τουρισμού

Απαντώντας στην τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Τουρισμού κατηγορεί την κ. Νοτοπούλου ότι «επιλέγει να αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας» καταφέρνοντας τελικά «να προκαλεί και να ζημιώνει τον ελληνικό τουρισμό», ενώ σημειώνει ότι η χώρα έχει μπει σε ομαλότητα από τη στιγμή που άλλαξε η κυβέρνηση.

«Τη στιγμή που αναγνωρίζεται απ' όλους πως η κυβέρνηση, το υπουργείο Τουρισμού και οι τουριστικοί φορείς έχουμε εγκύψει πάνω στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook δίνοντας λύσεις, η κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου επιλέγει να αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας. Το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί και να ζημιώνει τον ελληνικό τουρισμό» επισημαίνει σε δήλωση του ο υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης προσθέτει ακόμη πως «αν η κυρία Νοτοπούλου ήταν υπουργός Τουρισμού θα ήταν ικανή να κλείσει την Thomas Cook έξι μήνες νωρίτερα. Δυστυχώς για εκείνη και για το κόμμα από το οποίο προέρχεται, η κυβέρνηση έχει αλλάξει και η χώρα έχει μπει σε ομαλότητα. Κάτι που έχει φανεί ήδη από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση στον τουριστικό κλάδο από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση