GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθώοι ο Ψυχάρης και 10 τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια του ΔΟΛ

Της Άννας Κανδύλη Έπειτα από μία πολύμηνη διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων υιοθετώντας και την πρόταση του εισαγγελέα, έκ...

Της Άννας Κανδύλη

Έπειτα από μία πολύμηνη διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων υιοθετώντας και την πρόταση του εισαγγελέα, έκρινε αθώους τον Σταύρο Ψυχάρη και 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφορούσαν στη χορήγηση δανείων ύψους 44,7 εκ. ευρώ στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Σύμφωνα με το σύντομο σκεπτικό που ανακοίνωσε από έδρας το Δικαστήριο, δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων ενώ η η χορήγηση τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Επίσης, αποδείχθηκε, κατά το Δικαστήριο, πως μεγάλος μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση