GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται νέο "κύμα" πλειστηριασμών - Ξεπέρασαν τους 11.900 στο εννεάμηνο

Περίπου 6.500 πλειστηριασμοί έχουν δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Δ...

Περίπου 6.500 πλειστηριασμοί έχουν δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τον Σεπτέμβριο διενεργήθηκαν 2.195 πλειστηριασμοί, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 2% σε ετήσια βάση, ενώ οι πλειστηριασμοί που ανεστάλησαν και ακυρώθηκαν διαμορφώθηκαν στους 945 και 57 αντίστοιχα. Βάσει των αριθμών αυτών ο Σεπτέμβριος αποτέλεσε μήνα –ρεκόρ για το 2019 σε σχέση τόσο με τους πλειστηριασμούς που προγραμματίστηκαν όσο και με αυτούς που τελικά διενεργήθηκαν. Ρεκόρ που είναι πολύ πολύ πιθανόν να καταρριφθεί τον Οκτώβριο, καθώς έχουν προγραμματιστεί 3.214 πλειστηριασμοί.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους έως και το τέλος Σεπτεμβρίου οι πλειστηριασμοί που τελικώς διεξήχθησαν έφτασαν τους 11.999 σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2018. Παράλληλα , 6.418 πλειστηριασμοί (+ 143% ετησίως) ανεστάλησαν και 265 ( + 52) ακυρώθηκαν.

Οι τράπεζες

Μετά την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέσω της οποίας παρέχεται προστασία στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα, οδηγώντας σε πλειστηριασμό την περιουσία όσων οφειλετών δεν προχωρούν στη ρύθμιση του δανείου τους.

Οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται πλέον χωρίς όριο, ενώ στα εργαλεία που έχουν αναπτύξει οι τράπεζες προστίθενται και οι πλατφόρμες που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες για την αποτελεσματικότερη προώθηση των ακινήτων που είναι υπό ρευστοποίηση.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση