GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μανιτάρι 11 κιλών εντοπίστηκε στα Γρεβενά - ΦΩΤΟ

Ένα τεράστιο μανιτάρι βάρους 11 κιλών, εντόπισε ο μανιταροσυλλέκτης Γεώργιος Γάκης σε δασώδη περιοχή στα βουνά των Γρεβενών, κατά τη ...

Ένα τεράστιο μανιτάρι βάρους 11 κιλών, εντόπισε ο μανιταροσυλλέκτης Γεώργιος Γάκης σε δασώδη περιοχή στα βουνά των Γρεβενών, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης βόλτας του που συνηθίζει να κάνει είτε μόνος τους είτε με φίλους.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γάκης, «το μανιτάρι στην τοπική ονομασία λέγεται "Πόπορδο" ή αλλιώς "Λυκόπερδο το ασκόμορφο’’, είναι γευστικότατο και είναι ένα από τα τρία είδη μανιταριών που γνωρίζω καλά και συλλέγω από τη φύση. Άλλοι μανιταρόφιλοι συλλέγουν περισσότερα είδη».

Τα Γρεβενά δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούνται ως η πόλη του μανιταριού, αφού στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πάνω από 2.500 από τα συνολικά 7.000 είδη μανιταριών που έχουν καταγραφεί σε όλη την Ελλάδα. Από τα Γρεβενά ξεκίνησε ο πρώτος οργανωμένος σύλλογος μανιταρόφιλων, για να εξελιχθεί στην συνέχεια σε ένα πανελλήνιο δίκτυο που έχει εκατοντάδες συλλέκτες και φίλους μανιταριών σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση