GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονίζει η χήρα του Μανώλη Καντάρη: Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μία ζωή εξατμίστηκε - Έχω πολύ θυμό για τους δράστες

“Η διαίσθηση του ό,τι κάτι κακό συμβαίνει και το οποίο ξεφεύγει του ελέγχου μου ήταν πάρα πολύ έντονη. Η εικόνα που είχα λίγα δευτερό...

“Η διαίσθηση του ό,τι κάτι κακό συμβαίνει και το οποίο ξεφεύγει του ελέγχου μου ήταν πάρα πολύ έντονη. Η εικόνα που είχα λίγα δευτερόλεπτα μετά στον δρόμο δεν μου άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης”, ανέφερε μεταξύ άλλων η Σιμόνα Βιρτζίλι, η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη που δολοφονήθηκε το 2011 λίγο πριν έρθει στον κόσμο το δεύτερο τους παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν Μάιος του 2011 όταν ο Μανώλης Καντάρης κατευθύνονταν προς το σταθμευμένο του αυτοκίνητο κρατώντας την κάμερα με την οποία θα κατέγραφε την γέννηση του δεύτερου παιδιού του. Τρεις δράστες του επιτέθηκαν για να τον ληστέψουν τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Η σύζυγος του Σιμόνα Βιρτζίλι, ενώ ήταν ετοιμόγεννη, βρήκε τον σύζυγό της μέσα σε μια λίμνη αίματος στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς όπου έμεναν.

“Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μία ζωή εξατμίστηκε. Ήταν ένας προγραμματισμένος τοκετός, εκείνη την ημέρα έπρεπε εσπευσμένα να πάμε στο μαιευτήριο... Επέστρεψε κατά τη διάρκεια της νύχτας, έκανε ένα μπάνιο, έφυγε για να πάει να φέρει το αυτοκίνητο. Ήταν κεραυνός εν αιθρία, είναι πολύ μικρά τα λόγια για να το περιγράψω όλο αυτό. Οι εικόνες που έζησα δεν μου άφηναν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, να πω ότι δεν είναι αλήθεια”, είπε μεταξύ άλλων η Σιμόνα Βιρτζίλι μιλώντας στην εκπομπή Μεσάνυχτα.

“Τον κάλεσα στο κινητό, ποτέ δεν απάντησε. Δεν υπήρχε λόγος να μην απαντάει, τα λεπτά πέρασαν και αποφάσισα ότι απλά πρέπει να κατέβω να δω τι ακριβώς συμβαίνει. Η διαίσθηση του ό,τι κάτι κακό συμβαίνει και το οποίο ξεφεύγει του ελέγχου μου ήταν πάρα πολύ έντονη. Η εικόνα που είχα λίγα δευτερόλεπτα μετά στον δρόμο δεν μου άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης...Η μητέρα μου ήταν η πρώτη που είδε τους αστυνομικούς και τον Μανώλη νεκρό κάτω στο δρόμο... Προσπάθησα να πλησιάσω γιατί ήθελα να είμαι 100% σίγουρη ότι είναι ο Μανώλης νεκρός. Οι αστυνομικοί δεν με άφησαν να πλησιάσω και έβλεπα αποσπασματικές εικόνες. Τα πόδια, τα παπούτσια, τα χέρια και στο τέλος κατάφερα να δω το πρόσωπό του το οποίο δεν το είχαν σκεπάσει ακόμα. Θυμάμαι ότι υπήρχε πάρα πολύ αίμα. Ήταν σπατάλη ζωτικού υγρού αυτό για μένα. Είμαι πνευμονολόγος και εντατικολόγος και ίσως επειδή προέρχομαι από αυτό τον επαγγελματικό χώρο και έχω ‘εκπαιδευτεί’ στο να κρατάω την ψυχραιμία μου σε δύσκολες καταστάσεις, παρόλο που είχα παγώσει από το σοκ... Οι αστυνομικοί και η μητέρα μου με έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και με πήγαν προς το μαιευτήριο”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να προστατεύσω κάποιον ο οποίος ήταν πιο αδύναμος από εμένα και που ερχόταν στη ζωή. Για αυτό το λόγο αποφάσισα ότι έπρεπε να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να πάω εκεί όπου είχα στόχο να φτάσω, στο μαιευτήριο, και με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσω ώστε να ενημερωθούν οι φίλοι και οι συγγενείς. Μέσα στο ασθενοφόρο διάλεξα το όνομα της κόρης μου από το όνομα του μπαμπά της, Εμμανουέλα. Κι όταν έφτασα, είχα την τύχη να βρεθώ ανάμεσα σε εξαιρετικούς ανθρώπους... Το ίδιο πρωί που ήμουν στο δωμάτιο και είχα γεννήσει το μωρό, κάποιος άνοιξε την τηλεόραση και είδα να παίζουν τη φωτογραφία του Μανώλη. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα, με ενόχλησε τόσο πολύ γιατί ήταν η άμεση υπενθύμιση του τι ακριβώς είχα δει το πρωί... Δεν είχα την πολυτέλεια να καθίσω και να πω είμαι λυπημένη, έπρεπε να φροντίσω τα παιδιά μου και να τακτοποιήσω τις διαδικασίες της κηδείας του Μανώλη”.

“Μετά τη δολοφονία του άντρα μου ξέσπασαν επεισόδια... Ο κόσμος ήταν πιο θυμωμένος κι από μένα... Καμία ποινή δεν θα φέρει πίσω κάποιον, όμως υπάρχουν δύο μικρά παιδιά τα οποία κάποια στιγμή θα ρωτήσουν: ‘και τι απέγινε μαμά ο κακός;’. Και εκεί τι θα τους πούμε; Ότι έφυγε ατιμώρητος; Ότι τον συγχώρεσα τον κακό; Δεν πρέπει για τα παιδιά να υπάρχει μια απόδοση δικαιοσύνης;… Για τα παιδιά χρειάζεται η απόδοση της δικαιοσύνης... Έχω ακόμα πολύ θυμό για τους δράστες” σημείωσε η χήρα του Μανώλης Καντάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση