GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγραψε ιστορία η 15χρονη Κόκο Γκοφ με τη βοήθεια της... Σάκκαρη – Κατέκτησε τον τίτλο στο Linz – Το σπάνιο στατιστικό – ΒΙΝΤΕΟ

Το παιδί – θαύμα του γυναικείου τένις, η 15χρονη Κόκο Γκοφ έγραψε ιστορία στο τουρνουά του Linz κατακτώντας τον τίτλο απέναντι στην Γ...

Το παιδί – θαύμα του γυναικείου τένις, η 15χρονη Κόκο Γκοφ έγραψε ιστορία στο τουρνουά του Linz κατακτώντας τον τίτλο απέναντι στην Γέλενα Οσταπένκο.

Πρόκειται, φυσικά, για τον πρώτο τίτλο της Αμερικανίδας, η οποία επιβλήθηκε της αντιπάλου της (που έχει βρεθεί μέσα στο Top 5 της Παγκόσμιας Κατάταξης) με 6-3, 1-6, 6-2.

Ήταν μία ονειρική εβδομάδα για την Κόκο Γκοφ, η οποία θα πρέπει, βέβαια, να ευχαριστήσει την Μαρία Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (σ.σ λόγω τραυματισμού) απέσυρε τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση στην Αυστρία «επιτρέποντας» στην 15χρονη Αμερικανίδα να αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser, καθώς νωρίτερα είχε αποκλειστεί στον τελευταίο προκριματικό γύρο.

Η Γκοφ δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και έφτασε έως το τέλος της διαδρομής πανηγυρίζοντας –μεταξύ άλλων- και την πρώτη της νίκη απέναντι σε αθλήτρια του Top 10.

🏆 @CocoGauff is your @WTALinz champion! 🏆

The 15-year-old defeats Jelena Ostapenko 6-3, 1-6, 6-2 to claim her first WTA title! pic.twitter.com/i8ArqH6RnG

— WTA (@WTA) October 13, 2019

Με την κατάκτηση του τίτλου στο Linz η Κόκο Γκοφ θα κάνει άλμα περίπου 40 θέσεων στην Παγκόσμια Κατάταξη και αναμένεται βρεθεί κάπου στη θέση από 70 έως 75.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ματς της Γκοφ με την Οσταπένκο καταγράφηκε ένα σπάνιο στατιστικό σε αγώνα τένις, καθώς η 15χρονη Αμερικανίδα στο δεύτερο σετ (το οποίο έχασε) δεν κέρδισε ούτε ένα πόντο στο πρώτο της σερβίς.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι έχασε με κάτω τα χέρια επί της ουσίας το δεύτερο σετ και ότι πρόκειται για μία τενίστρια μόλις 15 ετών με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ψυχολογία της κατάφερε να ανακάμψει και να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση