GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογή ΠτΔ: Αντιδράσεις στην πρόταση της ΝΔ για 151 ψήφους

Σε νομοθετική διόρθωση θα προχωρήσει η ΝΔ μετά την «αναστάτωση» που προκάλεσε πρόταση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στην Ε...

Σε νομοθετική διόρθωση θα προχωρήσει η ΝΔ μετά την «αναστάτωση» που προκάλεσε πρόταση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Η πρόταση που ανέπτυξε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας και διέρρευσε και στο Διαδίκτυο με τις υπογραφές τόσο του κ. Τζαβάρα όσο και του ειδικού εισηγητή Γιάννη Μπούγα, έκανε λόγο για εκλογή του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, με σχετική πλειοψηφία, δηλαδή, ακόμη και με λιγότερες από 151 ψήφους.

«Αν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία», ανέφερε το κείμενο της πρότασης.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ωστόσο, λίγο αργότερα, επανέλαβε τη γνωστή θέση της ΝΔ για πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Στη ΝΔ μιλούν για λάθος διατύπωση και σημειώνουν πως θα κατατεθεί πρόταση που θα προβλέπει πως εάν οι τρεις πρώτες ψηφοφορίες αποβούν άκαρπες, Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται στην τέταρτη ψηφοφορία εκείνος που συγκέντρωσε 151 θετικές ψήφους.

Δείτε τη φωτογραφία:

Πηγή: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση