GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλεμμένο φορτηγό στη Γερμανία έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα - 16 τραυματίες - ΦΩΤΟ

Ένας άνδρας στο τιμόνι κλεμμένου φορτηγού το έριξε πάνω σε πολλά αυτοκίνητα το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Λίμπουργκ, στο κρατίδι...

Ένας άνδρας στο τιμόνι κλεμμένου φορτηγού το έριξε πάνω σε πολλά αυτοκίνητα το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Λίμπουργκ, στο κρατίδιο της Έσσης, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, τραυματίζοντας δεκαέξι ανθρώπους πριν συλληφθεί, πράξη το κίνητρο της οποίας παραμένει ως τώρα άγνωστο.

«Δεν έχουμε στη διάθεσή μας επαρκή στοιχεία για το υπόβαθρο» του συμβάντος, συνόψισε η γερμανική αστυνομία χθες βράδυ, ενώ αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκαν γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του υπόπτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «ένας άνδρας» άρπαξε περί τις 17:20, τοπική ώρα [18:20 ώρα Ελλάδας], το βαρύ φορτηγό στο κέντρο της πόλης, πριν το οδηγήσει αμέσως μετά πάνω σε πολλά αυτοκίνητα που περίμεναν υπομονετικά να ανάψει πράσινο απέναντι στο δικαστικό μέγαρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι κατόπιν διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Ο δράστης τραυματίστηκε και ο ίδιος ελαφρά.

Αργά το βράδυ, το λευκό φορτηγό με ρυμουλκούμενο βρισκόταν ακόμη στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, με μέρος της μάσκας του διαλυμένο, ενώ οχήματα εταιρειών οδικής βοήθειας παραλάμβαναν ένα-ένα τα εννιά αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές, ανάμεσα τους ένα φορτηγάκι, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Γερμανικό Πρακτορείο, από την πλευρά του, μετέδωσε ότι συνολικά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ο ύποπτος, και ότι ο ένας τους βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση», επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας. Η τοπική εφημερίδα Frankfurter Neue Presse ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι έξι άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, ενώ 11 που ήταν πιο ελαφρά αφέθηκαν να φύγουν.

«Δεν αποκλείουμε απολύτως τίποτε» ως προς τα κίνητρα του υπόπτου, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, ερωτηθείς αν θεωρεί πως διαπράχθηκε χθες τρομοκρατική ενέργεια στην πόλη των 35.000 κατοίκων, που δεν απέχει πολύ από τη Φραγκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Σε αυτό το στάδιο, επέμεινε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, «η έρευνα συνεχίζεται, με καταθέσεις μαρτύρων και συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων».

Κατά τη Φραγκφούρτερ Νόιε Πρέσε, ο οδηγός του φορτηγού εξήγησε πως ένας τριαντάρης, με γενειάδα και κοντοκουρεμένα μαλλιά, με βλέμμα «επίμονο» και «πιθανόν υπό την επήρεια ναρκωτικών», άνοιξε ξαφνικά την πόρτα του οδηγού ενώ το όχημα ήταν ακινητοποιημένο.

«Τον ρώτησα: τι θέλεις από μένα; Δεν είπε ούτε λέξη. Τον ξαναρώτησα, και τότε με τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο», αφηγήθηκε ο οδηγός, υπάλληλος εταιρείας εφοδιασμού, που παρά το σάστισμά του μετά την πειρατεία, άρχισε να ακολουθεί το φορτηγό του τρέχοντας.

Μετά τη σύγκρουση, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, τον ύποπτο αρχικά έσπευσε να βοηθήσει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έκαναν τζόγκινγκ, ενώ είχε καθίσει κάτω, με τη μύτη και τα χέρια μέσα στα αίματα και το παντελόνι σχισμένο, είπαν αυτόπτες μάρτυρες στην εφημερίδα.

Η Μπετίνα Γ., εργαζόμενη σε γραφείο κοντά στον τόπο του ατυχήματος, που βγήκε έξω μαζί με συναδέλφους της όταν άκουσαν τον κρότο της σύγκρουσης, είπε πως ο άνδρας ήταν καθισμένος κάτω από ένα δέντρο, διαμαρτυρήθηκε πως πόναγε «παντού» και έδωσε το όνομα Μοχάμεντ. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, πρόφερε πολλές φορές τη λέξη «Αλλάχ», κάτι που άλλαξε τη στάση της μικρής ομάδας, την έκανε πολύ πιο επιφυλακτική, πάντα κατά τη Φραγκφούρτερ Νόιε Πρέσε. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα από αυτά τα στοιχεία.

«Όχι εικασίες, σας παρακαλούμε», προέτρεψε τα ΜΜΕ και τους πολίτες η περιφερειακή διεύθυνση της αστυνομίας με αναρτήσεις της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, καλώντας όλους τους αυτόπτες μάρτυρες και όσους τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο να παρουσιαστούν.

Οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών των τελευταίων ετών. Η πιο πολυαίμακτη διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ένας νεαρός Τυνήσιος, ο Άνις Άμρι, έριξε κλεμμένο φορτηγό πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι.

Τον Απρίλιο, ο Τόμας Χάλντενβανγκ, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και εσωτερικής ασφαλείας, εκτίμησε ότι στη Γερμανία ζουν το τρέχον διάστημα 2.240 ισλαμιστές που «δυνητικά» θα μπορούσαν να διαπράξουν «τρομοκρατικές» ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση