GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη της Χρυσής Αυγής - Απολογούνται οι 18 πρώην βουλευτές - Αρβανίτης: Είμαι εθνικιστής, οπαδός του Μεταξά

Με τον Μιχάλη Αρβανίτη ο οποίος αρνήθηκε αρχικώς να απαντήσει στις ερωτήσεις της έδρας, ξεκίνησαν οι απολογίες των 18 πρώην βουλευτών...

Με τον Μιχάλη Αρβανίτη ο οποίος αρνήθηκε αρχικώς να απαντήσει στις ερωτήσεις της έδρας, ξεκίνησαν οι απολογίες των 18 πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κατηγορούμενος είπε πως θεωρεί ταπείνωση να απολογηθεί «για τις κατασκευασθείσας κατ’ εμού αιτιάσεις» και επιφυλασσόμενος να εκθέσει τα πραγματικά περιστατικά κατά την αγόρευσή του, καθώς είναι δικηγόρος, κατέληξε πως «με όλον τον ειλικρινή σεβασμό στο δικαστήριό σας δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις».

Οπαδός του Ι. Μεταξά

Αφού δήλωσε «Έλλην εθνικιστής οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά» είπε πως δεν έχει «καμία σχέση με τους Ναζί.. είναι εξοβελιστέοι αν υπάρχουν τέτοιοι... εγώ θεωρώ τους Γερμανούς κατάπτυστους» και πως ο εθνικοσοσιαλισμός τα «πήγε καλά κοινωνικά στην Γερμανία» αλλά «εξετράπη ιμπεριαλιστικώς». Ανέφερε επίσης πως ποτέ δεν εντάχθηκε σε κόμμα «πλην της 4ης Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη ως πρωτοετής φοιτητής».

Ο πρώην βουλευτής, απαντώντας τελικά επιλεκτικά σε όσες ερωτήσεις της Έδρας έκρινε «ότι χρίζουν απαντήσεως» απέκλεισε το ενδεχόμενο να έδωσε ο Μιχαλολιάκος εντολή να γίνουν επιθέσεις σε αλλοδαπούς ή στο ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν συμμετείχε σε όργανα του κόμματος.

Χαρακτήρισε εφεύρημα τα περί «ταγμάτων εφόδου» δηλώνοντας πως «αν κάποιοι εξετράπησαν αυτό είναι καταδικαστέον. Το φρικτόν και απάνθρωπο έγκλημα ενός στυγνού δολοφόνου εις την Αμφιάλην θα το αναλύσω στην αγόρευσίν μου».

Οι... «υπερβολές του ρήτορος»

Ο κατηγορούμενος ερωτηθείς για την παρουσία και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής δίπλα στον Γιώργο Ρουπακιά , την απέδωσε στην άνοδο της Χρυσής Αυγής εκείνη την περίοδο και την απήχηση του κόμματος που «είχε θορυβήσει τον Σαμαράκο» ο οποίος «έκανε τον πολιτικό της Ελλάδος ο απατεωνάκος αυτός».

Αναφερόμενος και σε άλλους πολιτικούς, μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο μετά τη δολοφονία Φύσσα, στάθηκε κατ' αρχάς στον Νίκο Δένδια που «του λείπει τον εθνικόν συνειδός» καθώς και «τον εσμόν τον γνωστόν: Βορίδης, Αθανασίου και ο αρχισκευωρός ο Σαμαράς... αυτή η ντροπή της Ελλάδος και της Μεσσηνίας».

Επιπλέον, χαρακτήρισε το καταστατικό του κόμματος του 1987 -που περιλαμβάνεται στην δικογραφία και αναφέρεται στην απόλυτη αρχή του Αρχηγού- «πλαστό καταστατικό του δημοσιογράφου, επαγγελματία διώκτη της Χρυσής Αυγής, Ψαρρά» και ισχυρίστηκε πως ίδιος είδε μόνο ένα καταστατικό «το εγκεκριμένο, κεκυρωμένο και αποδεχθέν» από τον Άρειο Πάγο. Δήλωσε δε πως αν είχε υποψίες πως «ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε τέτοιες τάσεις έστω και διεργασίες προς τέτοια κατεύθυνση» αυτός θα ήταν εκτός.

Ερωτηθείς τέλος για τη φράση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί «ακονίσματος των λογχών στα πεζοδρόμια» ο πρώην βουλευτής είπε πως «ένας ρήτωρ καταφεύγει ενδεχομένως σε υπερβολές και εγώ αγορητής είμαι και πολλάκις έχω προβεί σε υπερβολές».

Οι απολογίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με τους Χρυσαβαλάντη Αλεξόπουλο και Γεώργιο Γερμενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση