GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμη για απογείωση η μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση – Νέα Υόρκη-Σίδνεϊ σε 19 ώρες - Ο ερευνητικός χαρακτήρας και οι «επιβάτες»

Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε και από χθες Παρασκευή η Qantas Airlines θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτή...

Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε και από χθες Παρασκευή η Qantas Airlines θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απευθείας πτήση, από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περίπου 19 ώρες.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί με ένα Boeing 787-9 με 40 επιβάτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία.

Η απόσταση ανάμεσα στις δύο μεγαλουπόλεις είναι μεγαλύτερη των 10.000 μιλίων και αναμένεται να προσγειωθεί στην Αυστραλία το πρωί της Κυριακής. Η πτήση Νέα Υόρκη – Σίδνεϊ δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν δίχως ενδιάμεσο σταθμό, όπως αναφέρει το Russia Today.

Αυτή θα είναι η πρώτη από μία σειρά ερευνητικών πτήσεων της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας, προκειμένου να συλλέξει νέα στοιχεία για την υγεία των επιβατών και του πληρώματος. Και δεν είναι μόνο το jet lag που μπορεί να επηρεάσει τους επιβάτες, καθώς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα αλλάξουν αρκετές times zones.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή κατά τη διάρκεια μίας τόσο μεγάλης πτήσης οι επιβάτες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα κόπωσης και αφυδάτωσης. Επίσης, η έλλειψη κίνησης μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος.

Οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης θα φορούν ειδικές συσκευές, που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να παρακολουθήσουν τον ύπνο, τη διατροφή και την σωματική κίνηση των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση