GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΑΤ: Εντός του 2019 η χορήγηση των εκκρεμών εφάπαξ

Οι εκκρεμείς συντάξεις του ΝΑΤ ήταν το αντικείμενο συνάντησης του υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη...

Οι εκκρεμείς συντάξεις του ΝΑΤ ήταν το αντικείμενο συνάντησης του υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιου για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, με τον πρόεδρο του ΝΑΤ, Ανδρέα Κομματά, και τον διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), Ευάγγελο Κωνσταντίνου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του προέδρου του ΝΑΤ ότι μέσα στο 2019 θα έχουν δοθεί όλα τα εκκρεμή εφάπαξ των ναυτικών που ήταν αποκλειστικά ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ και για τους οποίους έχουν εκδοθεί οι οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες ναυτικών, οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες σε επίπεδο μηχανοργάνωσης, ώστε να προχωρήσει η έκδοση εφάπαξ και για τις υπόλοιπες κατηγορίες το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών, ώστε να μπει τέλος στην αναμονή για τους απόμαχους ναυτικούς του ΝΑΤ, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτεία αναγνωρίζει πλήρως τη συμβολή τους στη ναυτιλία, την ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση