GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα του Βαρουφάκη για την 28η Οκτωβρίου: Μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό

«Η γιορτή του ΟΧΙ αυτή την 28η Οκτωβρίου, όπως και κάθε 28η Οκτωβρίου των τελευταίων ετών, είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελλ...

«Η γιορτή του ΟΧΙ αυτή την 28η Οκτωβρίου, όπως και κάθε 28η Οκτωβρίου των τελευταίων ετών, είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό», αναφέρει σε μήνυμά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Και προσθέτει: «Η γιορτή του ΟΧΙ είναι, παράλληλα, μια δύσκολη μέρα για το Μνημονιακό Τόξο που προσπαθεί, χρόνια τώρα, να επιβληθεί σ΄ ένα γενναίο λαό ο οποίος, ξανά και ξανά, αποδεικνύει ότι γνωρίζει καλά μια Μεγάλη Αλήθεια:

Περιπέτεια δεν είναι το ΟΧΙ στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους αντιπρόσωπούς τους, όσο ισχυροί κι αν είναι

Περιπέτεια είναι το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ κι η συνθηκολόγηση σε εκείνα που σκοτώνουν την αξιοπρέπεια, καταργούν την ελευθερία και ερημοποιούν τη χώρα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει «Αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί, ο λαός μας σύσσωμος, δεν έτρεφαν αυταπάτες την 28η Οκτωβρίου του 1940 όταν βροντοφώναξαν ΟΧΙ στον εξ ευρωπαϊκού Βορρά ορμώμενο φασισμό. Γνώριζαν καλά ότι τα ιταλικά και γερμανικά στρατεύματα είχαν υπεροπλία και, εν τέλει, θα πέρναγαν.

Ο λόγος που γιορτάζουμε το ΟΧΙ κάθε 28η Οκτωβρίου είναι ακριβώς αυτός: Σηματοδοτεί το μεγαλείο ενός λαού που μπορεί να πει ΟΧΙ εκεί που πρέπει να πει ΟΧΙ ανεξάρτητα του αποτελέσματος, ακόμα κι όταν ξέρει ότι ο εχθρός είναι σιδηρόφρακτος».

Καταλήγοντας, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει «Τιμούμε τον σοφό λαό που διαχρονικά συναισθάνεται πως η επιβίωση και η ευημερία του δεν εξυπηρετείται από τον ραγιαδισμό και την συνθηκολόγηση με ανόητους, προκλητικούς και αδίστακτους κατακτητές.

Αυτό το μεγαλείο, αυτή την σοφία του ελληνικού λαού, το Μνημονιακό Τόξο πασχίζει να την δαιμονοποιήσει, να την εξισώσει με αμετροέπεια, αλαζονεία, αντι-ευρωπαϊσμό, ανοησία.

Δεν τα καταφέρνει βέβαια. Ιδίως την 28η Οκτωβρίου και την 25η Mαρτίου – μέρες που η συλλογική μνήμη θυμίζει σε όλες και όλους που αγαπούν αυτόν τον τόπο πως: ο μόνος τρόπος να υπηρετήσουμε την πατρίδα, ο μόνος τρόπος να είμαστε πραγματικοί Ευρωπαίοι, είναι με την αντίστασή μας στους ισχυρούς που πλήττουν τον Ελληνισμό και μετατρέπουν την Ευρώπη σε σιδερένιο κλουβί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση