GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας

Έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δίνει η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Ο νέος διοικητής Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στο...

Έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δίνει η διοίκηση του ΟΑΕΔ. Ο νέος διοικητής Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στο Star αναφέρθηκε σε όλα τα νέα προγράμματα που έρχονται για πρόσληψη ανέργων, αλλά και για παροχή βοήθειας σε νέους ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Συνολικά, σε συνδυασμό με την κοινωφελή εργασία στο Δημόσιο, τα προγράμματα θα αφορούν πάνω από 40.000 θέσεις εργασίας.

«Ένα πρόγραμμα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα είναι κάτι το οποίο θα βγει τον επόμενο μήνα το οποίο θα είναι συμβουλευτική για νέους ανέργους 18- 29 ετών θα τους συμβουλεύσουμε στο πως να φτιάξουν ένα επιχειρηματικό πλάνο και τη δική τους επιχείρηση» τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτη.

3.000 επιχειρηματικά πλάνα θα επιλεγούν ως άρτια και σε επόμενη φάση θα τους δοθεί επιδότηση.

Την προηγούμενη τετραετία τα προγράμματα απευθύνονταν κυρίως στον δημόσιο τομέα και όχι στον ιδιωτικό. Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ απαντά για το αν θα αλλάξει αυτή η αναλογία:

«Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάγκες και ότι θα σταματήσουμε την κοινωφελή εργασία, αλλά η έμφαση πρέπει να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα. Θα υπάρξει μια μεγάλη ολοκληρωμένη παρέμβαση για νέους 18-29 ετών στους οποίους θα συνδυάσουμε 10 μήνες στην εργασία και μετά τέσσερις μήνες διατήρηση στην εργασία και παράλληλη κατάρτιση και στο τέλος πιστοποίηση αυτών των δεξιοτήτων για 4.500 ανέργους 18-29 ετών και κυρίως για τεχνικά επαγγέλματα που έχουν μεγάλη ζήτηση Θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με το STAR, η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ έδωσε παράταση και σε προγράμματα που τρέχουν:

-για 4.000 εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία

-1.700 εργαζόμενους σε hot spot

-4.500 σε επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από την πτώχευση της Thomas Cook.

Επίσης, έρχεται και νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, για 35.000 θέσεις εργασίας. Όπως δηλώνει ο κ. Πρωτοψάλτης, το πρόγραμμα θα είναι για οκτώ μήνες σε Δήμους - Περιφέρειες και στόχος είναι να βοηθήσει ιδιαίτερα τους μακροχρόνια ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση