GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Πειραιά μεταφέρθηκαν 500 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη

Με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από το νησί της Σύμης πεντακόσιοι περίπου πρόσφυγες και μετανάστες...

Με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από το νησί της Σύμης πεντακόσιοι περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες στο νησί, ερχόμενοι με σκάφη από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Η παρουσία των προσφύγων και μεταναστών είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα, αφού δεν υπάρχουν στο νησί ούτε οι στοιχειώδεις υποδομές για τη φιλοξενία τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να είχαν κατασκηνώσει έξω από το αστυνομικό τμήμα και το Λιμεναρχείο, σε κεντρικούς δρόμους και σημεία του νησιού.

Για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του δημάρχου Σύμης κ. Ελευθέριου Παπακαλοδούκα και τελικά χθες το απόγευμα, ύστερα από συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, κατέπλευσε στο νησί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να μεταφερθούν στον Πειραιά.

Ασφυκτικές καταστάσεις επικρατούν και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στα νησιά Λέρο και Κω, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους, καθώς καταφθάνουν συνεχώς νέοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση