GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων: Την ένταξη 7.000 περιοχών στο σύστημα σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Σε νέο τρόπο διαμόρφωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με αλλαγές στους συντελεστές παλαιότητας και εμπορικότητας, προχωρεί ...

Σε νέο τρόπο διαμόρφωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με αλλαγές στους συντελεστές παλαιότητας και εμπορικότητας, προχωρεί η κυβέρνηση. Στόχος ο εξορθολογισμός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων και η ένταξη 7.000 περιοχών σε αυτό.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δύο βασικές αδυναμίες του συστήματος: Την επέκταση και τον εξορθολογισμό του τρόπου προσδιορισμού των αξιών και τα κενά που εντοπίστηκαν στο σύστημα των ιδιωτών εκτιμητών που χρήζουν αλλαγών και βελτίωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τυποποίηση της διαδικασίας, ώστε να δίνει καλύτερα και όσο γίνεται πιο αντικειμενικά αποτελέσματα.

Η επέκταση θα γίνει με την ένταξη στο σύστημα 7.000 περιοχών, από την οποία το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ το 2020, εφόσον βέβαια το υπουργείο Οικονομικών καταφέρει να ολοκληρώσει το σχετικό έργο. Και αυτό καθώς η επέκταση του συστήματος είναι μία απαιτητική δουλειά, η οποία θα χρειαστεί μήνες προετοιμασίας, δεδομένου ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καθοριστούν όρια, να συνταχτούν χάρτες και να οριστικοποιηθούν οι νέες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση