GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυροβολισμοί σε τζαμί στη Γαλλία: 84 ετών ο δράστης με διασυνδέσεις στην ακροδεξιά - ΦΩΤΟ

Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μπροστά από το τέμενος της Μπαγιόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αφού είχε πριν προσ...

Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μπροστά από το τέμενος της Μπαγιόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αφού είχε πριν προσπαθήσει να βάλει φωτιά στην είσοδο. Συνελήφθη λίγο αργότερα.
"Στις 15.20 ένας άνδρας επιχείρησε να βάλει φωτιά στην είσοδο του τεμένους της Μπαγιόν. Κατά την προσπάθειά του τον αιφνιδίασαν δύο άτομα, ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον τους" αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε η νομαρχία, η οποία προσέθεσε ότι ο άνδρας πυρπόλησε ένα αυτοκίνητο φεύγοντας.


Οι δύο τραυματίες, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ηλικίας 74 και 78 ετών. Έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπαγιόν.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης είναι ηλικίας 84 ετών και έχει διασυνδέσεις με την ακροδεξιά. Ονομάζεται Κλοντ Σ., φέρεται να είναι βετεράνος στρατιωτικός και να πάσχει από καρκίνο. Στην οικία του, κοντά στη Μπαγιόν, έχει σπεύδει ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας.
Σύμφωνα με άλλη πηγή, με γνώση της υπόθεσης, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ο ένοπλος ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνική Συσπείρωση το 2015.
Η Μαρίν Λεπέν καταδίκασε την επίθεση. «Η επίθεση… είναι αντίθετη προς όλες τις αξίες του κόμματός μας» τόνισε. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από την αστυνομία… οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους». Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι στο αυτοκίνητό του υπόπτου βρέθηκε ένα περίστροφο.

Η δικαστική αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Le Figaro, RT.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση