GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νόμπελ Χημείας για τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου - Ένας 97χρονος ανάμεσα στους βραβευθέντες - ΦΩΤΟ

Τους νικητές του Νόμπελ Χημείας 2019 ανακοίνωσε η Σουηδική Επιτροπή Νόμπελ και πρόκειται για τον Αμερικανό Τζoν Γκούντιναφ, τον Βρετα...

Τους νικητές του Νόμπελ Χημείας 2019 ανακοίνωσε η Σουηδική Επιτροπή Νόμπελ και πρόκειται για τον Αμερικανό Τζoν Γκούντιναφ, τον Βρετανό Στάνλεϊ Γουίτινγχαμ και τον Γιαπωνέζο Ακίρα Γιοσίνο, οι οποίοι δημιούργησαν μπαταρίες ιόντων-λιθίου.

Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών αναφέρει σε δήλωσή της για το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 906.000 δολαρίων: "Αυτή η ελαφριά, επαναφορτιζόμενη και ισχυρή μπαταρία χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή παντού, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Επίσης, μπορεί να αποθηκεύσει σημαντικές ποσότητες ηλιακής και αιολικής ενέργειας ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια κοινωνία χωρίς ορυκτά καύσιμα".

Τονίζεται ότι ο Τζον Γκούντιναφ στα 97 του χρόνια είναι ο γηραιότερος επιστήμονας που τιμάται με Νόμπελ. Γεννήθηκε το 1922 στην Ιένα της Γερμανίας. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση