GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για Παπαγγελόπουλο- Ποια στάση θα κρατήσουν τα κόμματα

Στην Ολομέλεια της Βουλής στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον καθώς στις 17:00 αρχίζει η συζήτηση και η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακρι...

Στην Ολομέλεια της Βουλής στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον καθώς στις 17:00 αρχίζει η συζήτηση και η ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "τα ΝΕΑ", η Ολομέλεια αναμένεται να αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία (με μία κάλπη) για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι σαφείς ενδείξεις που εντοπίζει η πρόταση της ΝΔ για την τέλεση από τον Παπαγγελόπουλο τεσσάρων αδικημάτων και συγκεκριμένα ενός κακουργήματος (ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών) και τριών πλημμελημάτων (πρόκληση και προσφορά σε τέλεση εγκλήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία).

Από τη Νέα Δημοκρατία ως ομιλητές επελέγησαν ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής της πρότασης και οι βουλευτές κ.κ Λιβανός (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Μπούγας, Κελέτσης, Ζώη Ράπτη, Κώτσηρας, Υψηλάντης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εισηγητής θα είναι ο Σπύρος Λάππας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ ως ομιλητές ορίστηκαν οι κ.κ Ραγκούσης, Πολάκης και Γκιόλας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος όπως έχει διαμηνύσει, θα παραστεί και θα μιλήσει προκειμένου να απαντήσει σε όσα του προσάπτονται κυρίως στις καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή. Ο Παπαγγελόπουλος έχει πει ότι «δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους» και πως «πολύ σύντομα θα αποδειχθούν οι παράνομες ενέργειές και τα πραγματικά τους κίνητρα». Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει μιλήσει για σκευωρία σε βάρος του με στόχο της πολιτική δίωξή του.

Απών ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Αναμένεται η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα

Από τη διαδικασία θα απουσιάζει ο Πρωθυπουργός καθώς συμμετέχει στην τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου- Ελλάδας- Κύπρου. Κύκλοι του ΚΙΝΑΛ σχολίαζαν πως δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός πως η επίμαχη συζήτηση προσδιορίστηκε την ημέρα που θα απουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν τυχαία την επιλογή να διεξαχθεί η συζήτηση ενώ ο Πρωθυπουργός απουσιάζει.

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι παρών στη διαδικασία και δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί , καθώς όπως λένε στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που θα σταθμίσει ο ίδιος.

Ποια στάση θα κρατήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταψηφίσει την πρόταση της ΝΔ κάνοντας λόγο για «προανακριτική παρωδία» και «άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν έχει μάθει τίποτα από το δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της».

Το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να ταχθεί υπέρ της συγκρότησης της προανακριτικής επιτροπής ενώ το ΚΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχει στη συζήτηση αλλά δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από τη ψηφοφορία καταγγέλλοντας επικοινωνιακά παιχνίδια ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και συγκάλυψη του πραγματικού σκανδάλου.

Το ΜέΡΑ25 φέρεται να προσανατολίζεται προς το παρών , καθώς θεωρεί ότι πολιτικοποιείται μία νομική διαδικασία η οποία θα έπρεπε να εξετάζεται από ειδικό σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, ενώ η Ελληνική Λύση θα αποφασίσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης ποια στάση θα κρατήσει.

Τέλος, ως ένδειξη σεβασμού προς τη διάκριση των εξουσιών και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, η ΝΔ θα αφήσει κενά τα υπουργικά έδρανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση