GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα των Κούρδων στις ΗΠΑ: Μας εγκαταλείψατε, μας “πουλήσατε”, αφήνετε να μας σφάξουν

“Μας εγκαταλείψατε. Αφήνετε να μας σφάξουν”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο ηγέτης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία τ...

“Μας εγκαταλείψατε. Αφήνετε να μας σφάξουν”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο ηγέτης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων της Συρίας στην Ουάσιγκτον, απαιτώντας να μάθει εάν οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να κάνουν κάτι για να προστατεύσουν τους Κούρδους καθώς η Άγκυρα συνεχίζει την στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που επικαλείται το CNN, αυτό ανέφερε ο στρατηγός των Κούρδων, Mazloum Kobani Abdi στον αναπληρωτή ειδικό απεσταλμένο του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στον ISIS, William Roebuck, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

"Δεν είστε διατεθειμένοι να προστατέψετε τους ανθρώπους, αλλά δεν θέλετε να έρθει και κάποια άλλη δύναμη για να μας προστατεύσει. Μας εγακαταλείψατε, αυτό είναι ανήθικο" πρόσθεσε ο Mazloum.

Επέμεινε ότι οι ΗΠΑ είτε θα πρέπει να βοηθήσουν ώστε να τερματιστεί η τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων είτε θα πρέπει να επιτρέψουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να προχωρήσουν σε συμφωνία με το καθεστώς Άσαντ και τους Ρώσους υποστηρικτές του, επιτρέποντας σε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη να ενδυναμώσουν μία “ουδέτερη ζώνη” πάνω από τη βορειοανατολική Συρία, εμποδίζοντας την Τουρκία να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς. Οι ΗΠΑ ωστόσο δεν θέλουν οι Κούρδοι να στραφούν στους Ρώσους, αναφέρει αξιωματούχος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

“Πρέπει να ξέρω εάν είστε σε θέση να προστατεύσετε τον λαό μου, σταματώντας αυτούς τους βομβαρδισμούς εναντίον μας ή όχι. Πρέπει να ξέρω, γιατί εάν δεν προτίθεστε, θα πρέπει να κάνω συμφωνία με τη Ρωσία και το καθεστώς τώρα, και να προσκαλέσω τα αεροσκάφη τους να προστατεύσουν την περιοχή”, είπε ο Mazloum.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση