GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σήμερα τηλεφωνικά τη σχεδιαζόμενη "ασφα...

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σήμερα τηλεφωνικά τη σχεδιαζόμενη "ασφαλή ζώνη" στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στη βόρεια Συρία και συμφώνησαν να συναντηθούν τον επόμενο μήνα, όπως έγινε γνωστό από την τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο Ερντογάν εξέφρασε στον Αμερικανό ομόλογό του τη δυσαρέσκειά του για τη στρατιωτική γραφειοκρατία των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί δεν κάνουν όσα απαιτούνται με βάση τη συμφωνία των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν τον επόμενο μήνα στην Ουάσινγκτον, κατόπιν πρόσκλησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σημείωσε ότι η ασφαλής ζώνη είναι αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθεί η απειλή από την τρομοκρατική οργάνωση PKK-YPG (σ.σ. η κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία την οποία η Άγκυρα θεωρεί παρακλάδι του PKK) και για την ασφαλή επιστροφή των Σύρων προσφύγων στη χώρα τους.

Η Τουρκία, είπε ο Ερντογάν, είναι αποφασισμένη να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψει την επανεμφάνισή του στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση