GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

«Το θείο παίζει μπιλιάρδο με την τύχη των ανθρώπων», είπε στην αρχή της συνέντευξης του, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», με τον Νίκο Χ...

«Το θείο παίζει μπιλιάρδο με την τύχη των ανθρώπων», είπε στην αρχή της συνέντευξης του, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δίνοντας ένα στίγμα της φιλοσοφίας του αναφορικά με τον πολυετή θόρυβο γύρο από την υπόθεση Novartis, την οικονομική διάσταση του σκανδάλου, τις αναφορές για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, τις εισαγγελικές κόντρες και τις καταγγελίες για σκευωρία.

Όπως είπε ο πρώην Αν. Υπ. Δικαιοσύνης για την σχέση του με την πολιτική και την εξουσία

«παραμένω απλός πολίτης, δεν πολιτεύτηκα. Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος και αυτό με οδηγεί σε απερισκεψίες», συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά «μου αρέσουν οι μικρές απολαύσεις της ζωής, έχω πολλούς φίλους και αρκετούς εχθρούς».

«Οι φίλοι μου στην ΝΔ με πίεζαν να γίνω υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν υπήρξα ποτέ ενταγμένος σε κόμματα. Έχω πολλούς φίλους στην ΝΔ. Η συγκυρία το έφερε και μόλις συνταξιοδοτήθηκα, έμεινα δίπλα στο πατρικό σπίτι του Τσίπρα. Η πρόταση του Τσίπρα να γίνω υπουργός ήταν πολύ τιμητική, αλλά δεν ήθελαν να εμπλακώ στην πολιτική, είχα επιφυλάξεις», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Όπως υποστήριξε «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κάλπαζαν προς την εξουσία και πολλοί έλεγαν ότι “‘έρχεται η καταστροφή του κόσμου”. Επειδή είχα πολλούς φίλους, όλοι οι φίλοι μου και από την ΝΔ, ζώντα και τεθνεώτα στελέχη, μου έλεγαν να αποδεχθώ την πρόταση».

Για τον Κώστα Καραμανλή

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ που τον παρότρυναν να γίνει υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε αν απαντήσει λέγοντας ότι τυχόν απάντηση του θα πυροδοτήσει σενάρια για “παράγκες της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ” κι αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελε.

Ιδεολογικοπολιτικά ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ, λέγοντας ότι είναι «ένας άνθρωπος ελεύθερος».

Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι τον θεωρεί «έναν πολύ καλό άνθρωπο και έναν πολύ καλό πολιτικό. Δεν έχει διαταραχθεί η σχέση μου μαζί του. Απλώς έχω φροντίσει να διακόψω τις σχέσεις μαζί του, από όταν άρχισε ο θόρυβος για σκευωρία, για να μην του δημιουργήσω πρόβλημα».

«Όσο ήμουν υπουργός του Τσίπρα συνομιλούσα με υψηλόβαθμα στελέχη της Κεντροδεξιάς»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι όσο ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι να ξεσπάσει ο θόρυβος για την υπόθεση Novartis, συνομιλούσε με κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως οι Προκόπης Παυλόπουλος και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και όπως είπε, λόγω της διαφοράς ηλικίας είχε καλύτερη σχέση με τον πατέρα του, τονίζοντας πάντως ότι οι συζητήσεις ήταν θεσμικές και δεν αφορούσαν την εξέλιξη υποθέσεων που εκκρεμούσαν.

Για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού Κράτους»

Για την δήλωση του έξω από το Μαξίμου είπε ότι «αν κρίνω από τον ανελέητο και βάρβαρο πόλεμο που δέχομαι, η δήλωση μου ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού Κράτους», λέγοντας ότι δεν μίλησε τότε για πολιτικά πρόσωπα.

Ερωτηθείς «τί δουλειά είχε το Υπ. Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί για την υπόθεση πριν αυτή διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη;», ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πως είχε συμβεί σε προηγούμενη Κυβέρνηση, υπουργός να κρατήσει επί τρίμηνο τον φάκελο υπόθεσης και μάλιστα να εκφράσει κρίση για την υπόθεση πριν τον επιστρέψει, προκαλώντας τις αντιδράσεις του Εισαγγελέα.

Για την Ελένη Ράικου και τον Ιωάννη Αγγελή

Όπως είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου, είχε ενημέρωση από την Εισαγγελέα Ελένη Ράικου και τον τότε Υπ. Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τροφοδότη-λογαριασμό 28 εκατομμυρίων ευρώ και «εμπλοκή» δέκα πολιτικών προσώπων. Ανέφερε ότι είχε υποχρέωση να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «οι εντολές του Πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρες και νόμιμες, “αύριο να πάει στην Βουλή”».

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς της κ. Ράικου για πιέσεις από την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου και την αλλαγή στάσης της, από τις φιλικές σχέσεις μαζί του μέχρι τις καταγγελίες σε βάρος του για πιέσεις σε ότι αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης και την σχέση με αυτήν πολιτικών προσώπων, είπε ότι «βρέθηκε παγιδευμένη από τον φόβο της».

Ακόμη, δήλωσε ότι υπήρξε συνάντηση μαζί της, στην οποία η Εισαγγελέας του ζήτησε, όπως ανέφερε, συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία είπε ότι θα αποκαλύψει στην Προανακριτική Επιτροπή, ενώ σημείωσε ότι είναι ανοιχτός σε τυχόν άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, λέγοντας ότι δεν φοβάται τίποτα εκείνος. Συμπλήρωσε «μήπως η κ. Ράικου προτίμησε “ηρωική έξοδο” και τα περί “Ρασπούτιν” είναι μυθεύματα που ήρθαν αρκετούς μήνες μετά;”.

Σε ότι αφορά τον Αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι όσα αναφέρει ότι του είπε εκείνος, αφορούσαν λόγια που του είπε για να τον καθησυχάσει για προσωπικούς του φόβους προ ετών, ενώ ανέφερε ότι η αναρρίχηση του σε υψηλό αξίωμα επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει σκευωρία, όπως και η περιβόητη σύσκεψη στο Μαξίμου, όπως και η επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, λέγοντας ότι όλα αυτά, μαζί με την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη, πρέπει να οδηγήσουν αύριο κιόλας στην διάλυση της Προανακριτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί για εκείνον στην Βουλή.

Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά και εισαγγελείς

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι το πρωί της Τρίτης, ο συνήγορος του Δημήτρης Τσοβόλας, θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έγγραφο με διάφορα αιτήματα του,για πράξεις που θα συμβάλλουν στην υπεράσπιση του. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, θα αιτηθεί και «την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, την Ελένη Ράικου, τον Ιωάννη Αγγελή και όποιον άλλον θελήσει, ώστε να με κοιτάει στα μάτια και να λέει ότι θέλει».

«Έχουν μετανιώσει, είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ευθύνες τους», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφορικά με τις καταγγελίες των Ράικου και Αγγελή.

Ο πρώην Αν. Υπ. Δικαιοσύνης, αναφορικά με τις δέκα κάλπες που στήθηκαν στην Βουλή για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, είπε ότι «η Κυβέρνηση έδειξε έτσι ότι δεν ειχε πολιτικές σκοπιμότητες, δεν ήθελε να τους τσουβαλιάσει όλους» κι ότι στήθηκε μια κάλπη ανά πρόσωπο, όπως και σε προηγούμενες ανάλογες υποθέσεις, όπως πχ για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την ΑΓΕΤ.

Σχολιάζοντας την δήλωση Πολάκη «αν δεν βάλουμε κάποιον φυλακή, δεν θα κερδίσουμε εκλογές» είπε ότι δεν αναφερόταν σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε κοινούς καταχραστές σε υποθέσεις δημοσίων έργων κτλ, αναφέροντας ότι «πάντως είναι πιο ευγενείς και ήπιες από την δήλωση άλλων “θα τους γδάρουμε, θα τους τελειώσουμε” (σημ: την οποία έχει κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, για την υπόθεση Novartis).

«Ο Τσίπρας ήταν θεσμικός όσο και ο Καραμανλής»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξίσου θεσμικός με τον Κώστα Καραμανλή και ουδέποτε μου ζήτησε να παρέμβω σε υπόθεση», υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», λέγοντας ακόμη ότι είχε ρωτήσει με βάση την εμπειρία του κ. Παπαγγελόπουλου για τον χρόνο που απαιτεί η διερεύνηση μιας τέτοιας υπόθεσης.

«Μας έδωσαν στοιχεία για πολιτικό, αλλά ο Αγγελής δεν τα πήρε»

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για την επίσκεψη Εισαγγελέων στην Βιέννη (σημ: της κ. Ελένης Τουλουπάκη, δύο επίκουρων της και του κ. Ιωάννη Αγγελή) και τις αναφορές ότι προσφέρθηκε στην ελληνική πλευρά «στικάκι» με στοιχεία για την υπόθεση, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι «προσφέρθηκαν στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού προσώπου, με στοιχεία από το FBI, τα οποία δεν ελήφθησαν από την ελληνική πλευρά με την αιτιολογία ότι «ήταν προϊόν υποκλοπής». Είπε ακόμη ότι «υπήρχε ήδη ψηφισμένη επί των ημερών μου διάταξη, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επέτρεπε, κατ΄ εξαίρεση στους Εισαγγελείς Διαφθοράς, την αξιοποίηση κάθε υλικού, ακόμη και κτηθέντος με τέτοιο τρόπο. Ας μην το έκαναν έτσι. Γιατί δεν ζήτησαν τα στοιχεία με δικαστική συνδρομή από τις αμερικανικές Αρχές; Ο κ. Αγγελής είναι αναπληρωτής επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος. Γιατί δεν ενήργησε σύμφωνα με όσα ορίζει η θέση του;». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης, μειδιώντας ειρωνικά, «δεν θα μας τρελάνουν. Εγώ πάντως δεν θα τρελαθώ».

«Υπήρχε ταρίφα στους γιατρούς για να γράφουν παραπάνω φάρμακα από όσα χρειάζονταν»

Για το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης αναφορικά με την υπόθεση Novartis, στο οποίο αναφέρεται ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κόσμου», ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι «ή έχω παγκόσμια επιρροή και στους εισαγγελείς στην Ελλάδα και στην Ελβετία και στην Αμερική ή μετεμψυχώθηκε ο Ρασπούτιν», λέγοντας ακόμη ότι «υπήρχε ταρίφα για τους γιατρούς, που ξεκινούσε από τα 1.000 ευρώ και έφθανε τα 3.000-4.000 ευρώ ανά περίπτωση για να γράφουν παραπάνω φάρμακα της Novartis, αντιλαμβάνεστε το έγκλημα;», καταλήγοντας ότι «όλα αυτά θα φανερωθούν και θα φανεί αν ο Παπαγγελόπουλος υπήρξε σκευωρός ή ηλίθιος, που πίστευε πράγματα που δεν έπρεπε να πιστέψει».

Ο «Ρασπούτιν», ο «Τειρεσίας» και η στοχοποίηση

Σε ότι αφορά την διάταξη στον νέο Ποινικό Κώδικα, που ψηφίστηκε λίγο πριν την πτώση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναιρώντας την αποδεικτική ισχύ στοιχείων τα οποία ελήφθησαν από τις Αρχές με μη θεμιτές μεθόδους, είπε ότι «αφήσαμε τον Ρασπούτιν κι έγινα “Τειρεσίας”, προβλέποντας πολλούς μήνες πριν την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος μου και όσα θα γίνουν», προσθέτοντας ότι οι νέοι Κώδικες αποτελούν προϊόν νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, λέγοντας ότι ο ίδιος καίτοι επικεφαλής του Υπ. Δικαιοσύνης δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση, αναφέροντας δε ότι για λόγους που δεν ήθελε να αναφέρει, δεν πήγε καν στην Βουλή την ημέρα της ψήφισης τους».

«Με έχουν στοχοποιήσει, αλλά δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο»

«Κάποιοι με έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό. Δεν με απασχολεί. Τι κινδυνεύω να πάθω; Να γελούν οι φίλοι μου με τα αστεία μου... Επιλήψιμο τίποτα. Αυτοί που πυροβολούν έναν στόχο συνέχεια, στοχοποιούνται οι ίδιοι, από τον θόρυβο του κρότου και το φως της λάμψης», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα, που φέρουν τον κ. Παπαγγελόπουλο ως επίκεντρο ενός «παραδικαστικού κυκλώματος», με αναφορές για «εμπλοκή» του σε υποθέσεις όπως της Εισαγγελέως Τσατάνη ή του Ανδρέα Βγενόπουλου, αλλά και τελευταία για «παρέμβαση» του αναφορικά με διένεξη του επιχειρηματικού ομίλου Μαντωνανάκη με το Δημόσιο για επένδυση στο Λαγονήσι, ο πρώην Υπ. Δικαιοσύνης είπε δεν ευσταθεί το ελάχιστο εξ αυτών, αναφέροντας για το τελευταίο ότι τα δημοσιεύματα δημιουργούν κλίμα εις βάρος του, λέγοντας ότι αυτό που εμφανίζουν ως «παρέμβαση» του δεν ήταν παρά η έκφραση γνώμης στο πλαίσιο συνεδρίασης διυπουργικής επιτροπής για το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης και δη με συμβιβαστική λύση, που ήταν συμφέρουσα για το Δημόσιο.

Εγώ "Κομανέτσι" δεν θα γίνω

«Στόχος αρχικά ήταν να με φοβίσουν κι επειδή δεν φοβήθηκα κι επειδή η ιστορία με την Προανακριτική είναι μεγάλο φιάσκο, προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν κάτι, οτιδήποτε άλλο, επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες, παράνομα μέσα, επεμβάσεις σε άλλες υποθέσεις. Εχετε δει καμία υπόθεση να έχει εξελιχθεί στην Δικαιοσύνη ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ; Κλείνω την παρένθεση. Είναι προφανής και άκυρη η προσπάθεια να επεκτείνουν το κατηγορητήριο», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε, «επειδή καταρρέουν οι πραγματικοί σκευωροί, με την δήθεν σκευωρία γιασν την υπόθεση Novartis, ας συνεχίσουν… Μπορεί οι αντίπαλοι μου να είναι ισχυροί, αλλά ξέρετε στην Ιστορία καμιά φορά νικάει και ο Δαυίδ, παίρνει και ο Πανιώνιος Κύπελλο κι γίνεται και ο Φωστήρας “φονέας των γιγάντων”. Δεν έχω να χάσω τίποτα, δεν είχα και δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Έχω μόνο να χάσω χρόνο».

«Δεν θα φοβηθώ ούτε θα συμβιβαστώ. Εγώ Κομανέτσι δεν πρόκειται για γίνω, εμένα με λένε Παπαγγελόπουλο», προσέθεσε, λέγοντας «όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει μέσα».

Όπως ανέφερε απαντώντας στα περί σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «Ποιόν αντίπαλο σοβαρό είχε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι του; Τον Αντώνη Σαμαρά. Τελειωμένος ήταν. Αν ήταν θα στοχοποιούσαμε κάποιον δυνατό αντίπαλο. Ποιος ήταν δυνατός; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης», συμπληρώνοντας ότι θα μελετήσει όλη την δικογραφία, μεταξύ άλλων και την πράξη αρχειοθέτησης για τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας μεν ότι καλώς έγινε, δε ότι θα την ψάξει «λέξη προς λέξη», όπως και όλη την δικογραφία.

Δεν υπάρχει «Ρασπούτιν»

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εμφανώς φορτισμένος, «υπάρχει πουθενά «Ρασπούτιν»; Με τα “σου ‘πα – μου ‘πες – τού ‘πα” και την δεύτερη κατάθεση μιας Εισαγγελέως μετά από 18 μήνες που το θυμήθηκε; Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν κάποιοι που δεν πάνε καλά στα μυαλά;»

Προσπαθώντας να εξηγήσει την στάση των Εισαγγελέων και όσα υποστηρίζουν «βάζοντας στο κάδρο» τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο πρώην Αν. Υπ. Δικαιοσύνης είπε ότι «κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύεται του εισαγγελείς που προσπάθησαν να προφυλάξουν τον εαυτό τους από τις ευθύνες τους. Αορίστως πολλοί δηλώνουν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον Παπαγγελόπουλο, χωρίς όμως να μας δείχνουν μία. Επικαλούνται δύο εισαγγελείς, που έχουν αποδομηθεί στην Βουλή και γελούν όλοι οι Εισαγγελείς της χώρας μαζί τους»

«Δεν υπάρχει Ρασπούτιν στην ιστορία αυτή. Δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει. Σας κοιτάω στα μάτια. Περιμένω με ανακούφιση την διαδικασία στην Βουλή για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι στα ψέματα. Αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια;», είπε καταλήγοντας την συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πηγή: ANT1

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

1ο μέρος

2ο μέρος

3ο μέρος

4ο Μέρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση